Valion uusi Tiramisu-rahka houkutteli kokeilemaan itseään. Purkissa itsessään oli ohje juustokakulle mutta halusin tehdä omanlaisen kokeilun. Yleensä näissä hyydytetyissä kakuissa suositaan keksipohjaa mutta tähän kokeilin uunissa paistettavaa pohjaa ja se sopi yllättävän hyvin. Tälläisessä pohjassa on myös sekin etu, että se tekee kakusta kevyemmän. Rahka itsessään ei ollut kovin kummoisen makuista mutta toimi kakussa erinomaisesti. Tein pohjan 24cm vuokaan ja paistamisen jälkeen "kokosin" täytteen samaan vuokaan. Kovin korkeaa en tästä saanut, mutta jos tuplaisi täytteen ainekset saisi kakulle kivasti korkeutta, silloin liivatteita laittaisin 5 kpl.
Pohja
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte
- 3 liivatetta
- 1 prk Tiramisu-rahkaa
- 2 dl kermaa
- 80 g suklaata
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl tomusokeria
- tilkka vahvaa kahvia
Onpas herkullisen näköistä! Mä oon aivan koukussa juustokakkuihin!
VastaaPoistaNäyttää hyvältä :p
VastaaPoistaMinulla olisi hyydykekakun tarpeet odottamassa, mutta uskaltaiskohan tänään edes yrittää leipoa... ;D
Hyvän näköistä! Minäkin jo pitelin kädessä tuota rahkapurkkia, mutta vielä jätin ostamatta.. Mieli tekee kyllä maistaa ainakin :)
VastaaPoistaVarmasti hyvää!!
VastaaPoistaNäyttää herkulliselta ja ihanan kuvan olet ottanut pikkuleivistä.
VastaaPoista