5. syyskuuta 2010

Omppusydän


Kaiken maailman omenatortut vilistävät nyt lähes jokaisessa leivontablogissa ja miksipäs ei, se on syksy nyt ja omppusato parhaimmillaan. Kun ostin uusimman Menaiset-lehden, bongasin sieltä tämän hauskan omenapiirakan koristeluidean. Sulatettua valkosuklaata valutetaan ristiin rastiin piirakan päälle, pakkohan se oli toteuttaa. :) Mielessä oli myös kuva muhkeasta ja korkeasta omenapiirakasta. Noh, eipä siittä ihan sellainen tullut, mutta oikein hyvä silti ja tähän reseptiin ei tarvitse konetta vaan puukapusta riittää!


Taikina
  • 200g rasvaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 dl jauhoja
  • 1/2 dl mantelijauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • omenoita

Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri. Lisää jauhot vähitellen. Ota seoksesta vajaa desi syrjään pinnan murua varten (ei välttämätön), jonka jälkeen lisää mantelijauho. Sekoita neste, muna ja leivinjauhe sekaisin ja kaada takinaan. Sekoita voimakkaasti. Kaada seos jauhotettuun vuokaan ja ripottele päälle kuutioidut omenat ja kanelia Itsellä meni noin 5 kotimaista omenaa, mutta olisi voinut laittaa enempikin. Paista 200 asteessa n.30 minuuttia. Nauti vaniljajätskin kera.

2 kommenttia:

  1. Valtavan hyvän kuuloinen ja näköinen piirakka!

    VastaaPoista
  2. Super-herkullisen oloinen ohje! :)

    VastaaPoista