16. syyskuuta 2010

Manteli-suklaa pikkuleivät



Minulta pyydettiin näiden pikkuleipien ohjetta ja kelpo blogin pitäjänä ryhdyin tietysti hommiin. Nämä keksit tosiaan loppuivat kesken Idan ristiäisissä ja nyt kun niitä tässä itsekin maistelin, niin en kyllä yhtään ihmettele miksi. Alkuperäinen ohje kulkee nimellä baci di giulietta ja siinä keksinpuolikkaat "liimataan" toisiinsa kiinni suklaalla. Minä halusin tehdä keksesitä pienempiä ja koristeellisimpia ja minulla ne siis näyttävät tältä. Ohje on aivan älyttömän helppo ja nopea tehdä.

Taikina

  • 150 g margariinia
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 pss á 100g mantelijauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kelmuta valmis taikina ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota takinasta lusikalla palasia ja pyörittele pienehköiksi palloiksi. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Sulata tummaa suklaata ja pursota keksien päälle.

Minä taiteilin pikkuleipien päälle sydämiä, joiden alle tupsuttelin kevyesti tomusokeria (tämä tosin estää suklaata tarttumasta kunnolla keksin pintaan). Ristiäisiin täytin sydämet kokonaan suklaalla. Hyvän "pursotuspussin" saat pienestä pakastepussista, josta leikkaat kulman pienesti auki. Minulta pyydettiin myös tonnikalapiirakan ohjetta. Piirakka oli anopin käsialaa ja ohjeen hän oli ottanut suoraan Hellapoliisilta täältä. :)

9 kommenttia:

  1. Ihanaa, kiitos tuhannesti keksien ohjeesta! Tosiaankin helppoa ja nopeaa. Näitä tehdään ehdottomasti tyttären 1-v juhliin :) Kyselin aiemmin pekoni-purjopiirakan ohjetta, mutta kiitos myös tonnikalapiirakan ohjeesta, herkullista varmasti ja myös testaamisen arvoinen.

    VastaaPoista
  2. Apua! :D Muistin ihan totaalisen väärin! Siis juu, pikainen asian tarkistus ja täältä löytyy se pekoni-purjopiirakan ohje: http://www.hellapoliisi.fi/suolaiset-piirakat/pekoni-purjopiirakka-2.php

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkuilta ja helpoilta tehdä. nappaan ohjeen mukaani =o)

    VastaaPoista
  4. En erityisemmin mantelista välitä kun se on yleensä rouheena joka paikassa. Mutta tässäpä onkin jauheena, näitähän voisi maistaakin? :)

    Kuvasi ovat kauniita, liekkö omistat jonkun ihmelaitteen tai ikuisen auringon? Pikkuleivät sydänkuvioineen ja vaaleanpunaiset ruusut sopivat paremmin kuin hyvin blogisi kuvaksi.

    VastaaPoista
  5. Juu, mäkään en pahemmin piittaa mantelista (vähän sama juttu marsipaanin kans), mutta näissä se maistuu jopa hyvältä! :) Yritän aina kuvata ulkona päivänvalossa mutta sekään ei aina onnistu, esimerkiksi nyt syksyllä kova tuuli on ollut "kuvauksia" häiritsemässä (Kesällä taas liian kirkas suora aurinko loi varjoja). Saas nähdä mitä keksin talven varalle! Kamerakin on toistaiseksi aika perus, haaveissa olisi kunnon järkkäri. Ehkäpä saan tuon miekkosen ylipuhuttua vielä joku päivä, jotta ostettaisiin kunnollinen vekotin!

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta! Tein näitä pikkuleipiä isomman tyttäreni synttäreille, joita juhlitaan ensi sunnuntaina. Pikkuleivistä tuli jopa minun tekeminäni kauniita ja makukin mainio.
    Tykkään käydä täällä blogissasi kovasti!

    VastaaPoista
  7. Onpa kiva kuulla, että onnistui kuin myös sekin, että blogi miellyttää! :) Mukavaa syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
  8. Täytyypä kommentoida ihania kuviasi. Hienoa, että jaksat panostaa leivonnaisten esillepanoon ja taustaan :)

    VastaaPoista