30. marraskuuta 2011

Lentokonekakku


Remulla oli jälleen synttärit! Viime vuonna tein Remulle Nalle Puh-kakun ja tänä vuonna toiveissa olikin lentokoneen muotoinen kakku. Googlettelin hieman inspiraatiomielessä kakkukuvia maailmalta ja sen jälkeen päätin ryhtyä toimeen. Kakusta tuli sellainen "pehmeän" mallinen lentokone, joka on mielestäni juuri sopiva pienen pojan lentomaailmaan. Muotokakkuja en olekaan hirveästi tehnyt, joten tämä oli ihan mukavaa vaihtelua ja harjoittelua siltä saralta.

Rakensin kakun kahdesta kääretorttupohjasta. Palaset leikkelin vapaalla kädellä, joita vielä hieman veistelin malliinsa kun täyte oli saanut jähmettyä ja kakku makustua yön yli. Pidinkin tätä tapaa hyvänä, sillä teräviä reunoja sai pehmennettyä ja kostea kakku leikkautui siististi. Kakun väleihin pääsi vadelmamousse ja itse pohja oli kaakaolla maustettu. Ennen kuin kakku sai vaahtokarkkimassan pintaansa levitin kakun päälle kerroksen kermaa. Vaahtokarkkimassa kestää hyvin kerman allansa, varsinkin jos kakku tarjoillaan samana päivänä. Koristukset ja muut yksityiskohdat ovat myös vaahtokarkkimassaa. Jos aikaa olisi ollut vielä hieman enemmän, olisi kakkuun voinut kovetta sokerimassasta vielä muutaman yksityiskohdan. Pursottelin vielä jäljelle jääneet kermat lentokoneen helmaan ikään kuin pilvien reunoiksi, senkin idean bongasin googletetuista kakkukuvista.

Näin on taas marraskuu porskutettu läpi ja joulukuu on jo aivan nurkan takana. Ensi kuussa yritän ehtiä lisäämään blogiin jotain mukavia jouluisiakin ohjeita. :)
Ja sitä lumentuloa odotellessa!


REMULLE RIEMUKASTA SYNTTÄRIÄ!

4 kommenttia:

  1. Todella hieno kakku, tällaisen haluan minäkin kun täytän taas vuosia. ;)

    VastaaPoista
  2. WAU! Mikä kakku.. Sä oot kyllä tosi taitava rakentelemaan noita herkkuja. :)

    VastaaPoista
  3. Onko hiukka ihanan näköinen lentsikka-kakku! =)

    VastaaPoista