Kävelin taannoin Fazerin kahvilan ohitse ja siellä oli tarjolla marenkihunnutettua puolukkakakkua. Minulla ei ollut aikaa jäädä maistelemaan sitä ihanuutta, mutta se jäi niin vahvasti mieleen, että päätin taiteilla vastaavanlaisen meille kotiin. Lopputuloksesta tulikin oikein mukava, ei liian makea vaan sopivan raikas mutta silti kermainen. Ohjekaan ei ole mikään turhan vaikea, joten suosittelen kokeilemaan mikäli olet puolukan ystävä. Kakku on tehty 22cm vuokaan.
Pohja
- 200 g digestive keksejä
- 75 g margariinia
- 1 rkl sokeria
Puolukkatäyte
- 2 1/2 dl puolukoita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vettä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g maustamatonta rahkaa
- 1/2-1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl kermaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 2 kananmunaa
Marenki
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl sokeria
- 1 rkl sitruunan mehua
Lopuksi vielä kuvaa meidän Bambiinosta, joka lähettelee (jälleen) muffinssin tuoksuisia terveisiä kaikille :) Tämän myötä myös minä toivottelen oikein mukavaa isänpäivän viikonloppua lukijoille!
Ihanan näköinen kakku! Täydellinen ajoitus, sillä olin juuri miettimässä herkullisia puna-valkoisia tarjoiltavia pikkujoulujuhliini :) Saanko linkittää reseptisi blogiin?
VastaaPoistaOih miten hyvännäköinen kakku taas! Ja supersöpö bambiino. ;)
VastaaPoistaNäyttääpä todella hyvältä!
VastaaPoistaSlurpsista. :S Sopivan raikas mutta silti kermainen = täydellinen.
VastaaPoistaKakku on kyllä kivannäköinen. Ei tosin ehkä ihan Fazerin baakkelsien veroinen mutta ihan käypä kotijuhliin. :)
VastaaPoistaHepsu: Saapi toki linkittää!
Heips! Satuinpa löytämään blogiisi oikein sopivaan aikaan. Jääkaapissa kulhollinen puolukoita odottamassa käyttöä!
VastaaPoistaIhania ohjeita, täytyykin ajan kanssa selailla niitä!
-MAM-
Kiitos jälleen kivasta ohjeesta! Meillä vietetään huomenna tyttäreni lumiukko-aiheisia synttäreitä ja tämän kakun teen yhdeksi tarjoiltavaksi. Passaa teemaan sopivasti.
VastaaPoistamiten tää säilyy, et pitäkö syödä heti vai voiko seuraavaan päivää ottaa?
VastaaPoistaKakku säilyy hyvänä parikin päivää, joten voi huoletta tehdä etukäteen. Marenki saattaa hieman kärsiä rapeudessa mutta makuun parin päivän säilyminen ei vaikuta. :)
VastaaPoistaLöysin vasta blogiisi ja ihastuin: aivan ihania reseptiä ja kauniita kuvia! Jospa inspiraatio keittiön puolella saisi tästä puhtia! :)
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaEtsiskelin käyttötarkoitusta pakastimen viimeisille viinimarjoille, tämä kakku vaikuttaa täydelliseltä siihen! En ole puolukoiden ystävä ja viinimarjatkin meinaa jäädä syömättä jos niitä ei ole upotettu johonkin makeaan... :)
Kiitos, että saatiin pakastimeen vähän lisää tilaa. Kakku oli oikein hyvää vielä kolmantena päivänä leipomisen jälkeen, kun se syötiin loppuun. Mielestäni tämä kakku ei maistunut erityisen voimakkaasti puolukoille, vaan yleisemmin marjaisalle. Pikkusiskoni ei pidä puolukoista, mutta tätä hänkin söi palasen mielellään. Tätä tehdään toistekin.
VastaaPoista