8. kesäkuuta 2011

Nutellamuffinssit





Aina aika ajoin käyn vierailemassa naapurimaan blogiviidakossa ja sieltä saa usein kivoja vinkkejä ja ohjeita mukaviin leipomuksiin. Tällä kertaa etsin jotain mukaanviemistä puistoilu-iltaan ja nämä muffinssit kiinnittivät huomioini, sillä olenhan hasselpähkinään aivan rakastunut. :) Ohje löytyi bloggaaja kolleegalta Linnealta täältä. Muffinssit ovat erittäin kosteita ja meheviä, eikä sokeria olla tässä ohjeessa säästelty! Ohjeella saa noin 12 muffinssia.

Nutellamuffinssit

  • 125 g margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauheutta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2/3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • Nutellaa

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon kokoajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää luonnonjogurtti ja lopuksi hasselpähkinärouhe. Jaa taikina tasaisesti n. 12 vuokaan. Lisää teelusikallinen Nutellaa jokaiseen muffinssiin. Sekoita Nutella taikinan sekaan cocktailtikulla muutamalla pyöräytyksellä. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Minä pursottelin muffinssien päälle vielä kermavaahdosta ja rahkasta kuohkeat hatut, joiden päälle tomuttelin kaakaojauhetta. Muffinssit maistuvat toki ilmankin kermaa mutta näin ne näyttävät ehkä hieman kauniimmilta. Kuvien asetteluun sain puolestani vinkkiä uudesta Maalaisunelma Ruoka & Juoma-lehdestä. Olen niin innoissani taas kesästä, kun luonto on valtoimenaan kauniita kukkia. Niitä kannattaa häikäilemättä käyttää hyväkseen kotona kattauksissa tai muuten vaan piristämään arkea. Sitäpaitsi ne tuoksuvatkin aivan ihastuttavalle. Eli nyt jokainen ulos nauttimaan lämmöstä ja poimimaan kedon kukkasia!

9 kommenttia:

  1. Wau! Miten kauniita! Oli varmaan aika hyviäkin. :)

    VastaaPoista
  2. Tuli ihan nälkä näitä katsellessa, tosi kauniita! :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköiset muffinit, mutta mikä on niiden ympärillä oleva tarjoilu"paperi", erittäin tyylikäs!

    VastaaPoista
  4. Hei Sinulla on aivan ihania kuvia ja herkullisia ohjeita. Olen muffineita tehnyt nyt kovasti ja kylläkin gluteenittomin jauhoin, sillä minulla on keliakia. Ovat oikein hyvin näillä jauhoilla onnistuneet, mutta koristelu ontuu :) Osaatko kertoa, miten tehdään Passion 4 baking blogissa ihanat pursotukset (kreemi) muffinien päälle? Yritin sitä selvittää, mutta en osannut ohjetta kääntää. Yst.terv TiinaTiiku

    VastaaPoista
  5. Voi ei, tiinatiku, olen täysin missannut tämän kysymyksen! Vastauksesta ei varmaan enää ole mitään apua. :/ En ole varma tarkoitatko nyt ohjetta itse pursotuskreemille vai tekniikkaa. Ohjeita on niin monia, useimmiten sekoitetaan mRGriinia, tomusokeria ja tuorejuustoa, sekä mahdollisesti jotain väriainetta sekä mausteita esim. vanilja) Purstoustekniikka on oma juttunsa ja yksi tärkeä pointti on siinä, että aloittaa pursotukset pursoittamalla keskelle aluksi pienen nokareen, jonka ympäri loppupursotus rakennetaan. Tällöin pursotukset pysyvät paremmin ns. kasassa. Pahoittelutm kun en ole huomannut kommenttiasi aikaisemmin!

    VastaaPoista
  6. Muffinsivuoat ovat ruotsalaisesta nettikaupasta "Strössel & annat"

    VastaaPoista
  7. Näitä täytynee kokeilla, suuri suklaan ystävä kun olen:) Tosi upea blogi sinulla.

    VastaaPoista
  8. Kiitos hyvästä ohjeesta! Muffinsseista tuli niin hyviä, että poika tuli ihan halaamaan minua. Laitoin pähkinärouheen sijaan kookoshiutaleita.

    VastaaPoista