27. kesäkuuta 2011

Muurikkaletut ja mökkifiilikset
Vietimme juhannuksen naapuriemme mökillä. Sää oli aluksi hieman sateinen mutta kirkastui loppua kohden aurinkoiseksi ja lämpimäksi. Järvivesikin lämpeni sen verran, että Bambiino pääsi ensiuinnilleen. Mökillä tapahtui ensiuinnin lisäksi toinen merkittävä juttu, sillä neiti päätti lähteä nyt 11 kuukautta vanhana kävelemään. Askel on vielä hieman hatara, mutta vauhti lisääntyy koko ajan. Päivät menivät suurimmaksi osaksi ulkona mölkkyä pelaten, saunoen, uiden ja syöden. Yöllä nukkuminen oli toissijaista, sillä tyyni järvi houkutteli kalaan tuon tuosta. Itse en kalaa saanut, mutta sen sijaan pyydystin erään männynoksan jyrkähkön kallion päällä kasvavista männyistä. Männynoksan väsyttämiseen ja veneeseen saamiseen vaadittiinkin kalakaverin apua, oksa oli nimittäin sen verran tiukka vastustaja. :)

Mökillä ollessa valmistimme ruoat ulkona joka päivä. Mökin isäntäväellä on tapana tehdä muurikkalettuja aina mökillä ollessaan ja niin myös tällä kertaa. Letut saivat seurakseen sekä suolaisen, että makean täytteen. Suolaiset täyteet olivat tehty savusiiasta, kermaviilistä ja ranskankermasta, toinen chilimaustetusta tonnikalasta. Makea täyteet olivat itsetehtyä vattuhilloa ja sitruunarahkan ja kerman sekoitusta. Tämän lisäksi muurikkaletuissa on oma korvaamaton mausteensa - mökkifiilis. Muurikkaletut saavat oman paikkansa resepteissä, jota jokaisen innokkaan mökkeilijän on helppo kokeilla. Tämän ohjeen ohrajauhot ja ripaus sokeria antavat muurikkaletuille niiden ominaispiirteen, eli pitsireunan.


Muurikkaletut (n.4 hlö)

 • 1 l maitoa
 • 4 kananmunaa
 • 3 dl venhäjauhoja
 • 2 dl ohrajauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 50 voita (sulatetaan)
 • ripaus sokeria

Sekoita kananmunien rakenne maidon kera rikki. Lisää kuivat aineet, mausteet ja voisula. Anna lettutaikinan turvota tovi. Paista letut kuumalla pannulla siten, aloittaen taikinan kaadon letun ulkoreunasta sisintä kohti. Tarjoa lämpimänä suolaisten ja makeiden lisukkeiden kanssa.

4 kommenttia:

 1. ihana tuo Suomen juhannus. ja noi kuvat aika hyvin kiteyttää sen keskeisen olemuksen!

  VastaaPoista
 2. oioi, muurikkaletut <3
  ihania juhannus-kuvia :-)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia,tunnelmallisia.
  JA nams, mitä lettuja! Onnea pikkuiselle uudesta taidosta!

  VastaaPoista
 4. Ihana kuva tämä missä veneellä ollaan kalastamasaa!!! Sen voisi tehdä hyvin tauluksi ja laittaa seinälle ;)

  VastaaPoista