15. kesäkuuta 2011

KookospallotSadepäivä tulla tupsahti kuin yllättäen helteiden jälkeen ja jostain kumman syystä ainakin minulla alkaa lähes aina tehdä mieli jotain makeaa herkkua kun ilmat viilenevät. Olen hieman huono leipuri helteillä, eikait sitä uuniakaan jaksa lämmittää helteiden päälle, saati hääriä sisällä leipomassa. Hieman laiskottaa vieläkin ja lievää väsymystä on myös pihatöistä, sillä olemme tehneet pihakivetystä koko viikonlopun. Herkkujen piti siis olla jotain nopeatekoisia ja helppoja. Muistelisin, että lapsena Ruotsissa asuessa nämä kookospallot (kokosbollar) olivat ensimmäisiä leipomuksia mitä sai ihan itse tehdä. Muistelen myös, etten pitänyt niistä kovin paljoa. Erityisesti minua vaivasi kaurahiutalaiden rakeisuus ja sokeri, joka narskui hampaissa. Niinpä päädyin käyttämään tässä ohjeessa tomusokeria ja kaurahiutaleet surautin hienoksi sauvasekottimella. Tämä osoittautui loistavaksi vedoksi ja näin ollen sainkin ekaa kertaa kookospalloja, jotka sopivat myös omaan suuhun! :)

Kookospallot

 • 100 g margariinia
 • 1 dl tomusokeria
 • 3 dl kaurahiutaleita
 • 1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 1-2 rkl kahvia (tai vettä)
 • kookoshiutaleita
Sekoita pehmeä margariini, tomusokeri ja vaniljatangon sisus (tai vaniljasokeri) keskenään. Pyöräytä sauvasekottimella kaurahiutaleet nopeasti hienommaksi ja sekoita mukaan kaakaojauhe. Yhdistä molemmat massat ja lisää kahvi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pyöritä massasta noin pingispallon kokoisia palleroita. Pyöritä pallerot kookoshiutaleissa ja nosta ennen tarjoilua kylmään pariksi tunniksi vetäytymään.

3 kommenttia:

 1. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja jään kyllä seuraamaan tätä! Todella herkullisen näköisiä kuvia... Etenkin nämä kookospalloja pitelevät kupit kiinnostavat, mistä olet tällaisia löytänyt?

  VastaaPoista
 2. Heippa Heli! Tervetuloa vaan lukijajoukkuun! Nämä ihanat monikäyttöiset leivontakupposet ovat Coloresta, sinne siis! ;)

  VastaaPoista
 3. Heippa!
  Juuri sita ideaa etsin, etta miten saisi kookospalloista vahemman rakeisia.Tomusokerin kayttaminen & sauvasekoittimella kaurahiutaleiden survominen varmasti toimii! Kiitti!
  Lea Wilson
  Denver, Colorado.U.S.

  VastaaPoista