6. kesäkuuta 2010

M&M Moussekakku


Mariannea ja mansikkaa, niistä on tämä kakku tehty. Ihanan raikas ja kesäinen, ehkä paras kakku mitä olen pitkään aikaan maistanut. Tämä on myös blogin ensimmäinen hyydykekakku ja edelleen mennään linjalla ei liian vaikea, eikä liian makea. Tässä ohje 20cm vuokaan:

Pohja

  • 150 g digestivekeksejä
  • 50 g margariinia
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata margariini. Sekoita ainekset ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Mariannemousse

  • 2 dl kermaa
  • 1 pss á 150g mariannerouhetta
  • 1 prk rahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 4 liivatetta
  • 0,5 dl kiehuvaa vettä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää siihen mariannerouhe, rahka ja sokeri. Kiehauta vesi ja lisää vähintään 10 minuuttia lionneet liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita voimakkaasti. Tämän jälkeen valuta vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mousseen. Kaada seos vuokaan keksimurun päälle ja nosta takaisin jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään puoli tuntia ennen seuraavaa kerrosta.

Mansikkamousse

  • 2 dl kermaa
  • puoli purkkia rahkaa
  • 4 dl mansikoita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 4 liivatetta
  • tilkka kiehuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma ja lisää sen jälkeen sekaan rahka ja sokerit. Kiehauta vesitilkka ja lisää vähintään 10 minuuttia lionneet liivatteet vesitilkkaan voimakkaasti sekoittaen. Kaada liivateseos mansikkasoseeseen. Tämän jälkeen voit yhdistää mansikkasoseen ja kerma-rahkaseoksen. Kaada mansikkamousse vuokaan mariannemoussen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Valmis mansikkamousse on miedon vaaleanpunaista. Sain mousseen tuollaista marmorointia laittamalla ihan lopussa, ennen vuokaan kaatoa, pisaran pinkkiä pastaväriä sekaan ja kääntelemällä moussea varovasti, jotta siihen jäi kiva raidoitus. Lisäksi käytin valmistuksen aikana vuoan reunoilla reunakalvoa, sillä kakusta tulee hieman korkea. Sen lisäksi lopputulos on paljon sileämpi reunakalvoa käyttäessä. Koristeluun käytin kermaa, puolikkaita mansikoita ja juustohöylällä höylättyä valkosuklaata. Kokeilkaa ihmeessä tätä herkkua!


18 kommenttia:

  1. Hei,

    Aivan upea blogi! Todella hienot kuvat ja ihania ohjeita. Sopiiko, että linkitän sut omalle blogilistalleni?

    t. Maija l. Keittiöapina

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Olen vielä aikasta noviisi tässä maailmassa, mutta opettelen kovasti! Sopii toki linkittää, kävin jo ihailemassa sinun blogia ja ajattelin tehdä samoin! :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen kakku! Tuo marmorointi osui heti silmiini, kiva idea!

    VastaaPoista
  4. Upean tasaiset reunat, muutenkin kaunis ilmestys tämä! Ja varmasti myös herkullinen.

    Piti vielä sanoa että kuvasi ovat aivan upeita ja värikkäitä!

    VastaaPoista
  5. Jestas, kun on kauniit värit ja muutenkin ihanan näköistä!
    Kiva kun kävit, tervetuloa uudelleen. Lisään sinut listalleni, että osaan tänne toistekkin :)

    VastaaPoista
  6. vautsi ompa upean näköinen kakku :)

    VastaaPoista
  7. Upean näköinen kakku, täydelliset reunat! Ihana blogi sinulla muutenkin.

    VastaaPoista
  8. Ajattelin tehä tämän kakun huomisille synttäreille, niin tuosta reunakalvosta jäi vähän epäselvyyttä. Käytötkö sellasta normaalia kalvoa, johon voi vaikka tussilla kirjottaa, vai onko olemassa jotaki elintarvikekalvoa tms.? :))

    VastaaPoista
  9. Minä käytän Confetista ostamaani reunakalvoa, mutta luulisin, että muutkin alan liikkeet myyvät sitä tai vastaavaa. Olen tosin lukenut jostain, että reunakalvo olisi joskus kotileivonnaisissa korvattu onnistuneesti ns. tavallisella kalvolla (piirtoheittimen) mutta en osaa sanoa, kuinka "turvallista" se on. Onnistuuhan tuo moussen tekeminen ilman reunakalvoakin kun tekee irtopohjavuokaan, mutta reunasta ei saa niin siistiä. Tässä vielä linkki ko. tuotteesta Confetin sivuilla: http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/D535237 Toivottavasti saat kakun onnistumaan! :)

    VastaaPoista
  10. Kakusta tuli oikeen hyvä ilman reunakalvoakin näin kotijuhliin. Kiitos ihanasta ohjeesta, täytyy tehdä uudestaan kyllä joskus! :)

    VastaaPoista
  11. Aivan ihania kuvia, ihan iski kesän kaipuu! Tuota kakkua on pakko testata heti tällä viikolla pikkuisen 3-vuotissynttäreille, niin ihanan tyttömäinen! :)

    VastaaPoista
  12. Selailin blogiasi etsiessäni innostusta huomiseen äitienpäiväkakkuun ja tässä se tuli. Täytteitä piti tietysti maistaa jo leipoessa, ihanaa eikä liian makeaa.

    VastaaPoista
  13. hei! meinasin töihin syntymäpäivän kunniaksi tehdä tämän ihanuuden. :) kun ohjeessa on yks prk rahkaa, tarkoitatko sitä pientä vai isoa purkkia? :)

    VastaaPoista
  14. Ihana ohje löytyi! Tätä pitää kokeilla huomiselle äitien päivälle :)!

    VastaaPoista
  15. Tätä reseptiä olen käynyt ihailemassa usein ja nyt päätin tehdä tämän M&M kakun. Mitäpä luulet jos kakun tekee 26cm vuokaan, niin tarvitseeko aineet tuplata? ja osaatko sanoa monta liivatetta tulisi lisätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tein tämän saman kakun juhannuksena isoon vuokaan ja silloin tein puolitoistakertaisena ja se oli ihan sopiva. Liivatteita laitoin silloin 6/kerros. :)

      Poista
  16. vau! onko vinkkejä, miten tästä sais kivan talviversion? voisko mansikat korvata jollain syys/talvijutulla? ois marraskuussa synttärit ja tää näyttää ja kuulostaa ihan mahtavalta :)

    VastaaPoista