Jääkaapissa oli taas, kuinkas ollakaan, raparperia ja päätin, että kokkailen ne sieltä pois. Ravistelin hihasta tälläisen helpon sadepäivän piirakan ja se jopa onnistui!
Halusin pienehkön mutta korkean piirakan ja tein tämän 24 x 30 vuokaan, joka lienee alunperin tarkoitettu lasagnelle tms. Tässä helppo ja nopea ohje sadepäivän iloon:
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 150g margariinia
- 4 1/2 dl jauhoja
- 2 tl soodaa
- 1tl vaniljasokeria
- 2 dl piimää
- 500g raparperia ja 1/2 dl sokeria
Ennen paistamista ripottelin raparperien päälle vielä hieman tummaa muscovadosokeria. Myös esim. kaneli saattaisi sopia hienosti raparperin kanssa. Piirakasta tuli oikein mehevä ja sopivan raparperinen. Jos makeanhammasta oikein kolottaa, kannattaa käyttää hieman enemmän sokeria kun laittaa raparperit vetäytymään.
Nam, raparperipiirakka on herkkua!
VastaaPoistaLeivontafoorumilla on käynnissä raparperiaiheinen haaste, käy ihmeessä kurkkaamassa! :)