4. kesäkuuta 2010

Suklaapommit




Minulla on ollut tässä pitkin kevättä ja alkanutta kesää projekti, jonka aikana olen yrittänyt kuluttaa jauhoja ym. tarvikkeita loppuun meidän kaapeista ja komeroista. Tarkoitus olisi muuttaa uuteen kotiin tässä jossain vaiheessa ja puolitäysien jauhopussien kuljettaminen paikasta toiseen tuntuu jokseenkin hölmöltä. Lisäksi mies lähti taas maailmalle, joten minähän aloin leipomaan.

Halusin tehdä jotain yksinkertaista ja nopeaa ja päädyin suklaamuffinsseihin. Suklaamuffinsseistakin taitaa olla tuon tuhatta ohjetta, mutta minä laitan tähän lempparini ja oikein suklaisen sellaisen. Nämä menevät ihan tällaisenaan, uunituoreena vaikkapa kylmän maitolasillisen kanssa. Tai sitten voit valmistaa herkullisen kuorrutteen jäähtyneiden muffinsien päälle ja tarjota näyttävästi kahvipöydässä, takuuvarma menestys!
Näihin muffinsseihin voi käyttää ihan mitä suklaata haluaa, tummaa, maitosuklaata, Pätkistä tai Geishaa. Itse laitoin Fazeriina, joka on henkilökohtainen suosikkisuklaa ja voi että olivat hyviä! Takinista tulee n. 12 kpl reilumman kokoisiin muffinssivuokiin.

Takina
  • 100g margariinia
  • 2dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • n. 150g lempisuklaata karkeaksi rouhittuna
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat sekaan yksitellen ja tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinan sekaan vuorotellen maito ja siivilän läpi jauhoseos. Rouhi suklaa karkeasti ja kääntele lopuksi taikinan sekaan. Nostele taikina vahvoihin vuokiin ja täytä n. 2/3 osaa vuoista. Taikina on suklaan vuoksi hieman kokkareista, joten tasoita sitä varovasti reunoja kohti, näin muffinsit paistuvat kauniimmin. Paista herkkuja 200 asteessa keskitasolla n. 20 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai koristele.

Näihin tein tosiaan vielä kuorrutteen päälle, mutta muffinssit maistuvat erinomaisesti myös ilman. Tässä ohje kuorrutteeseen.

Kuorrute

  • 100g margariinia
  • n. 400g tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • muutama pala sulaa tummaa suklaata
  • tilkka maitoa

Sekoita tomusokeri rasvaan vähän kerrallaan, lisää kaakaojauhe. Tarkkaile kuorrutteen jämäkkyyttä. Lisää loppuvaiheessa sula, hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita. Lisää vielä maitoa reilu ruokalusikallinen. Jos kuorrute on todella jämäkkää, voit lisätä maitoa hieman. Kuorrutteen pitäisi olla pursoituskelpoinen, jolloin sitä kuluu enenmmän mutta sen voi levittää muffinssin päälle myös veitsellä.





2 kommenttia:

  1. Norpan kautta sain vinkin tähän blogiin ja voih mitä herkkuja täältä löytyykään! Suklaamuffinssit lähtevät kokeiliin ehdottomasti!

    VastaaPoista
  2. NAM, mikä blogi täällä! Alan samantien lukijaksi. Löysin heti useamman testattavan reseptin, aivan ihania tuotoksia olet tehnyt. :)

    VastaaPoista