16. kesäkuuta 2010

Appelsiini-valkosuklaa juustokakkuset


Olen asustellut täällä Helsingissä jo kohta neljä ja puoli vuotta ja kun pari päivää sitten sain Oulun sukulaisilta puhelun, että he olisivat tulossa kyläilemään. Olin kohtalaisen innoissani. Siskoja ja veljiä lukuunottamatta omat sukulaiset eivät ole mitään ahkeria vierailijoita, joten voitte kuvitella, kuinka mukava yllätys se oli. Aamusta laitoin kaalilaatikon uuniin ja pitäähän sitä myös jotain jälkkäriä olla tarjolla, joten niinpä syntyivät nämä pienet juustokakkuset.

Ensiksi suunnitelin tekeväni ison juustokakun, mutta sitten muistin nähneeni jossain pieniä juustokakkuja, jotka olivat tehty silikonisella muffinsivuoalla. Se tuntui kivalta vaihtelulta. Nyt on hankala laittaa reseptiä juuri näille pienille juustokakkusille, mutta laitan ohjeen sen sijaan yhteen isoon juustokakkuun. Jos joku haluaa tehdä pikkusia kakkusia, niin sitten vain käyttää ohjeen raaka-aineet pieniin vuokiin. Ohje on 20cm vuoalle.

Pohja
  • 150g digestivekeksejä
  • 50g margariinia

Täyte
  • 2 dl Flora Vispiä tai muuta kermaa
  • 200g mascarponejuustoa
  • 150g appelsiinituorejuustoa
  • 1-2 rkl lemon curdia
  • puolikas levy valkosuklaata
  • 4 liivatetta
  • 1/2 dl sokeria
  • tilkka vettä

Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita aineet keskenään ja painele vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä, yhdistä juustojen ja sokerin kanssa. Lisää vielä lemoncurdia makusi mukaan. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata lionneet liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana juustoseokseen. Vatkaa kerma ja nostele se juustoseokseen. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä muutaman tunnin tai yön yli. Koristele ja tarjoa.

Minulla taitaa olla jokin marmorointikausi menneillään, sillä halusin sitä raitaa myös näihin. Pienen pieni pisara oranssia pastaväriä täytteen sekaan ja varovasti käännellen vuokaan. Päällä on ihan simppelit kermapursotukset ja ananaskirsikat. Koristeluun olisi voinut sopia myös raastettu appelsiinin kuori.

4 kommenttia:

  1. Kiitoksia, vielä kun saisi kunnollisen kameran niin olisi mahtavaa! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, varmasti herkullisia! Kauniitakin :)

    VastaaPoista
  3. Oi, eksyin ekaa kertaa blogiisi ja ihastusin ikihyviksi :) kaikki on niin kohdillaan kuvia myöten :) aivan ihana! liittysin lukijaksi :)

    VastaaPoista