5. elokuuta 2012

Mustikkapullat

Tuoreet mustikkapullat uunista ulos!


Muki täynnä metsän sinistä kultaa..
Aijaijai ja nam! Mustikkakausi on aivan huipussaan ja kyllähän se vaan niin on, että mustikka on mansikan ohella lempimarja! Pikkuveli on vielä liian pieni nauttimaan mustikoista mutta isosisko syö hänenkin edestä. Eilen tyttö taisi syödä useamman desin marjoja ja sekä kädet, että nassu olivat myös sen näköiset! 
Kotimaisia tuoreita mustikoita ei oikein voita mikään. Ja mitä ihania leivonnaisia mustikasta saakaan! Monet vannovat pullapohjaisen mustikkapiirakan nimeen. Nämä mustikkapullat ovat mahtavaa vaihtelua sille piirakalle. Pullataikinan tein oman suosikkiohjeen mukaan ja täytteessä on runsaasti tuoreita mustikoita, vanilja- ja ruokosokeria. Siis aivan ihania pullia, kokeilkaa ihmeessä!


Mustikkapullat n.24kpl
  • 100g margariinia
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 3 rkl haaleaa vettä
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • n. 7  dl jauhoja
Sulata rasva kattilassa. Liota hiiva haaleaan veteen kulhossa. Lisää kulhoon sokeri, suola ja kardemumma. Anna seistä hetken. Kaada sulan rasvan sekaan kylmä maito. Kaada nyt kädenlämpöinen rasva-maitoseos kattilasta kulhoon ja lisää sekaan myös muna. Sekoita. Ala lisäämään jauhoja vähitellen kunnes taikina on kimmoisaa. Muistakaa, että mitä notkeampi ja löysempi taikina, sitä kuohkeammat pullat. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa n.45 minuuttia kunnes se on noin kaksinkertainen. Kumoa kohonnut taikina jauhoisella alustalle ja kahtia ja kaulitse kaksi pitkän mallista neliötä. 


Täyte

  • 150 g margariinia
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • n.4 dl mustikoita
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 rkl maissi- tai perunajauhoja
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Levitä seos pullalevyn päälle. Sekoita tomusokeri ja maissi/perunajauhot mustikoihin. Ripottele mustikat voideltujen pullalevyjen päälle. Rullaa pullat pituussunnassa pötköiksi ja leikkaa niistä terävällä veitsellä n.3-4cm viipaleita. Aseta pullat pullavuokiin ja muffinipellille (estää leviämistä). Anna kohota liinalla peitettynä vähintään 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja sekä ruokosokeria. Paista 200 asteessa n.10-12 minuuttia.          

18 kommenttia:

  1. Naminami! Itsekin olen leiponut mustikkapullia ja on kyllä hyviä!

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin hyvältä, varmasti kokeilen tehdä näitä:)

    VastaaPoista
  3. Nämä mustikkapullat lähtevät heti testaukseen :)Sulla on täällä toinen toistaan kauniimpia kuvia. Ihana blogi! Linkitän sut blogiini :)

    VastaaPoista
  4. Pakko oli kokeilla kun jääkaapissa lojui ylimääräisiä mustikoita. Kestääköhän muuten nämä ihanuudet pakastamista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pitäisi kestää pakastamista. Toivottavasti onnistuivat! :)

      Poista
  5. Näyttää niin herkullisilta! Voisi melkein heti laittaa itsellekin tulemaan! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan! Eikun pullan paistoon, ovat tosi herkkuja!

      Poista
  6. Oli tosi nameja ja loput meni pakkaseen säästöön :)

    VastaaPoista
  7. kiitos ohjeesta,kokeilin heti ja hyviä olivat:)ja loput meni pakkaseen,tosin eivät kyllä kestä sielläkään kauaa ku syön ne pois.nämä oli mukavaa vaihtelua korvapuustin ja voisilmäpullien tekijälle. Sulla on muuten aivan mahtavia muffinssiohjeita,ne lähtee kokeiluun seuraavana:) kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Tämä pullataikinan ohje on ihan mun lemppari ja siillä saa tosi kuohkeat ja hyvät pullat. Tuota täytettähän voi varioida loppujen lopuksi vaikka kuinka, mielikuvitus on vaan rajana. :)

      Poista
  8. ai että miten herkun näköisiä, näitä täytyy ehdottomasti kokeilla kunhan saan mustikoita poimittua :p

    Käykö tuohon ruokosokerin tilalle joku muu tai miten se vaikuttaa makuun jos sen jättää pois? Meiltä ei sellasta kaapista löydy enkä oo koskaan sitä käyttänyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokosokerin maku on ehkä aavistuksen täyteläisempi mutta voit käyttää tavallista sokeria aivan vallan mainiosti. :)

      Poista
  9. Näitä ei kyllä ole turhaan hehkutettu, kokeilin ja pullista tuli todellakin parhaimmat ja mehevimmät lämpimäiset ikinä! Tästä tuli välittömästi luottoreseptini. Kiitos! :)

    VastaaPoista