21. elokuuta 2012

Mascarpone-aprikoosikakku

Mascarponen, smetanan ja tuoreiden aprikoosien liitto on fantastinen!


On tämä loppukesäkin niin ihanaa aikaa kun torikojuista saa tuoreita hedelmiä ja marjoja! Nappasin hedelmäkojusta mukaani tuoreita aprikooseja käydessäni kaupungilla. Tietysti aloin heti mietiskelemään, mitä ihanaa voisin niistä tehdä. Minulla taitaa olla vahva Leila-kausi menneillään, sillä jälleen kerran käännyin hänen tekeleidensä puoleen. Löysinkin sopivan ohjeen mascarpone-viikunakakun muodossa. Muuntelin ohjetta hieman sen mukaan mitä kaapissa sattui olemaan. Aluksi hieman vierastin kakun kuorrutetta, joka on siis pelkkää smetanaa vatkattuna ilman mitään makeutusta. Mutta kun kakkua pääsi maistamaan ja smetana, tuoreet aprikoosit ja kermainen juustokakku pääsivät yksiin oli maku aivan ihastuttava. Tämä kakku voisi muuten olla loistava jälkiruoka esimerkiksi rapujuhliin! Tässä ohje muunneltuna. Aprikoosit voi tosiaan vaihtaa vaikka niihin viikunoihin tai muihin hedelmiin tai marjoihin.

Pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 kaurakeksejä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 125 g voita
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita mukaan fariinisokeri. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun. Painele seos 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä murupohjaa uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia. Nosta jäähtymään.

Täyte

  • 500 g mascarponejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tuore vaniljatanko
  • 1 pestyn limen raastettu kuori
  • 3 kananmunaa
Vatkaa mascarpone ja rahka kuohkeaksi kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys, kerma, vaniljatangon sisus, ja raastettu limen kuori. Lisää mukaan 2 kananmunaa ja kolmannesta kananmunasta ainoastaan keltuainen, sekoita. Kaada täyte murupohjan päälle ja paista uunin alatasossa 175 asteessa n. 1 tunti kunnes pinta on kullankeltainen. Jätä kakku uunin jälkilämpöön n. puoleksi tunniksi. Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä ja nosta sen jälkeen jääkaappiin. 

Kuorrute

  • 500g smetanaa
  • 8 tuoretta aprikoosia
Vatkaa smetana kuohkeaksi sähkövatkaimella kuten kerma. Levitä kylmän kakun päälle. Painele pinnalle aprikoosin palasia.



8 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Täytyykin laittaa tämä ohje talteen :)

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää! :) Lisäsin sut mun linkkilistalle!

    VastaaPoista
  3. Blogissani on sinulle tunnustus :) Kiitos kaikista ihanista leipomuksista, joista sivuillasi saa nauttia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, pitääpä käydä kurkkaamassa!

      Poista