13. elokuuta 2012

Pähkinäistä pullaa




Kävin viikolla ystävieni kanssa lounaalla Cafe Ursulassa. Lounaan päätteeksi otimme kaffet tai tässä tapauksessa teet. Kahvilan valikoimista nappasin lautaselle 'tukholmalaisen pistaasipullan' ja se oli HYVÄÄ! Olen muutenkin nyt hurahtanut pullan leivontaan, joten oli ihan selvää, että kokeilisin kyseisen pullan tekoa kotona. Noh, asiahan ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen. Lähdin vauhdilla kauppaan ja rohmusin manteleita, sokeria, mantelirouhetta ja pistaasipähkinöitä. Niin, eipä ne kaupan pistaasipähkinät olleet niitä suolattomia ja paahtamattomia, mitä ohjeeseen tarvitsisi. Ajanpuutteen vuoksi jouduin soveltamaan ja niinpä kaivoin täytteeseen kaapista aiemmin hankkimani macadamian pähkinät. Tällä täytteellä pullista tulikin yllättävän hyviä ja jos minulla olisi ollut kotona vielä vadelmia, olisin lisäillyt niitäkin täytteeseen. Nyt mentiin ilman mutta hyvää se oli niinkin. Pullan perusohje on tämä luottoresepti.

Pähkinätäyte

  • 150 g huoneenlämpöistä margariinia
  • 80 g kuorittuja manteleita
  • 80 g macadamian pähkinöitä TAI kuorittuja suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 dl tomusokeria
  • 2-3 rkl vettä
  • (1 1/2 dl vadelmia)
  • mantelirouhetta pinnalle
Pienennä pähkinöitä hieman. Kaada kaikki ainekset (lukuunottamatta vadelmia) monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Kaulitse pullataikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pähkinätäytettä pullalevylle (ja ripottele päälle vadelmat). Rullaa pullat pituussuunnassa pötköiksi ja leikkaa 3-4cm viipaleiksi. Aseta pullat pullavuokiin ja muffinipellille. Anna kohota liinalla peitettynä n. 30min. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista 200 asteessa n.10-12min.

1 kommentti:

  1. Oi nam mitä pullia! Tuo täyte kuulostaa superhyvältä :-)

    VastaaPoista