16. heinäkuuta 2012

Appelsiinisuklaakakku




Piece of heaven
Olen aivan säälittävän perso Fazeriinalle. Suklaa muutenkin on melkoinen ikisuosikki kaikissa leivonnaisissa. Suklaakakkua teki taas mieli ja hyvä suklaakakun ohje löytyykin täältä. Edellisen kerran tein kakkuun vadelmatäytteen ja nyt päätin tuunailla kakkua appelsiinillä. Täytteestä tuli herkullinen ja oli melkoisia vaikeuksia hillitä itsensä, ettei tullut syötyä koko kakkua itse. Kakun voi toki tehdä ihan ilman mitään täytteitä, mutta minä tykkään, kun kakun välissä on erilaisia ihania makuja. Tämän kakun kostutin vielä tuoreella appelsiinin puristetulla mehulla. Kun väliin vielä tuikkasi tämän appelsiinitäytteen niin nautinto oli valmis! Ohje on 20-22cm kakun väliin.


Appelsiinitäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori 
  • 1/2 appelsiinin mehu (toinen puolikas kakun kostutukseen!)
  • 4 dl kermaa


Notkista tuorejuusto, lisää sokerit, appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita. Vatkaa kerma ja yhdistä aineet. Täytä kakku ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia. Kuorruta kakku ja nosta takaisin kylmään, jotta kuorrute jähmettyy. Kakku on parhaimmillaan kun on saanut makustua yön yli. Koristele ennen tarjoilua.



Kakun pohja ja kuorrute täältä

7 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä !

    VastaaPoista
  2. Oih! Toinen Fazerina-hullu lukee täällä kuola valuen... :)

    VastaaPoista
  3. Tupsahdin tänne Suden silmukoista ja vesi herahti kielelle. Täytyypä tulla toistekin maistelemaan. Upeita ruokakuvia!

    VastaaPoista
  4. Siiis löysin tän blogin ihan sattumalta ja mun sydän suli ihan kokonaan noille herkuille sunmuille sekä ihan mahtaville kuville ! Oot kyllä hirmu taitava : )

    VastaaPoista
  5. Kiitos tästä superherkullisesta ohjeesta! Oli ihan mieletön menestys meidän kihlajaisissa!:)

    VastaaPoista
  6. Hmm.. Herkulliselta vaikuttaa. Jos tekisi tästä nakukakku version niin pitäisiköhän täytteeseen lisätä vähän liivatetta? Vai tuleeko tuosta niin jämäkkää että pysyy nätisti kuosissa?

    VastaaPoista