11. elokuuta 2011

Rapujuhlat








Olimme Bambiinon kanssa ystäviemme rapujuhlissa ja tein sinne jälkiruoaksi sitruunakakun. Kakun ohjeen sovelsin Kinuskikissalta täältä löytyvästä reseptistä. Kakku oli mukava uutuus, sillä siihen ei tullut kermaa ollenkaan (ellei päällä olevia koristetöpötyksiä lasketa). Muutenkin hyydytettävä osa oli melkoisen kevyt, mitä ei mausta kyllä osannut arvata. Kerma korvataan tässä ohjeessa munan valkuaisista vatkatulla vaahdolla. Jos valkuaisvaahdon käyttö tuntuu oudolta, voi sen luonnollisesti korvata esim. vatkatulla Flora Vispillä tai tavan kermalla. Tämän ohjeen mukaan tehty kakku oli juuri ja juuri sopiva 24cm vuokaan, isommassa vuoassa kakusta olisi tullut liian litteä. Rapujuhlissa meitä oli 10 henkilöä ja koko kakku katosi nopeasti iloisten juhlijoiden suihin.

Pohja
  • 200g digestive-keksejä
  • 75g margariinia
Murusta keksit hienoksi ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte

  • 6 liivatetta
  • 2 prk á 175 g Valion Bulgarian jogurtti sitruuna
  • 1 prk á 250g maitorahkaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa (13%)
  • 3/4dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 munanvalkuaista
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna hyvin ja raasta sitruunan kuori. Halkaise raastettu sitruuna ja purista talteen mehu. Sekoita jogurtti, rahka, tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuoriraaste tasaiseksi sileäksi massaksi. Vatkaa munanvalkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta sitruunan mehu ja sulata siihen lionneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen täytteen sekaan. Nostele lopuksi varovaisesti mukaan myös valkuaisvaahto. Kaada valmis täyte keksimurun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.

Kiille

  • 2 1/2 dl hyvää hedelmälihatonta appelsiinimehua
  • 3 liivatetta
Anna liivatteiden liota kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Ota 1/2 dl appelsiinimehusta erilleen ja lämmitä se kiehuvaksi. Sulata lionneet liivatteet kuumaan appelsiinimehuun ja anna jäähtyä hetki. Yhdistä sen jälkeen liivateseos lopun mehun kanssa ja kaada kakun päälle lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.

Bambiino maisteli innoissaan elämänsä ensimmäisiä rapuja, mutta erityisen mieleen tuntui olevan rapujen kanssa tarjottava paahtoleipä! Kyllähän tuo rapujen syöminen melkoisen sottaista puuhaa on, mutta ah, niin hyvää, että onhan se kaiken sen sotkun arvoista. Ensi vuonna viimeistään taas uudestaan!

2 kommenttia:

  1. Harmi kun ajoituksen takia ei tänä vuonna päästy rapuilemaan. Vesi herahti kielelle rapukuvia katsoessa!
    Koirakakkukin näytti helyyttävältä, varmasti päivänsankarin makuun :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia ja kaikki näyttää niin herkulliselta! :)

    Tervetuloa myös blogiini vastavierailulle ja osallistumaan arvontaan!

    VastaaPoista