Olimme Bambiinon kanssa ystäviemme rapujuhlissa ja tein sinne jälkiruoaksi sitruunakakun. Kakun ohjeen sovelsin Kinuskikissalta täältä löytyvästä reseptistä. Kakku oli mukava uutuus, sillä siihen ei tullut kermaa ollenkaan (ellei päällä olevia koristetöpötyksiä lasketa). Muutenkin hyydytettävä osa oli melkoisen kevyt, mitä ei mausta kyllä osannut arvata. Kerma korvataan tässä ohjeessa munan valkuaisista vatkatulla vaahdolla. Jos valkuaisvaahdon käyttö tuntuu oudolta, voi sen luonnollisesti korvata esim. vatkatulla Flora Vispillä tai tavan kermalla. Tämän ohjeen mukaan tehty kakku oli juuri ja juuri sopiva 24cm vuokaan, isommassa vuoassa kakusta olisi tullut liian litteä. Rapujuhlissa meitä oli 10 henkilöä ja koko kakku katosi nopeasti iloisten juhlijoiden suihin.
Pohja
- 200g digestive-keksejä
- 75g margariinia
Täyte
- 6 liivatetta
- 2 prk á 175 g Valion Bulgarian jogurtti sitruuna
- 1 prk á 250g maitorahkaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa (13%)
- 3/4dl tomusokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3 munanvalkuaista
Kiille
- 2 1/2 dl hyvää hedelmälihatonta appelsiinimehua
- 3 liivatetta
Bambiino maisteli innoissaan elämänsä ensimmäisiä rapuja, mutta erityisen mieleen tuntui olevan rapujen kanssa tarjottava paahtoleipä! Kyllähän tuo rapujen syöminen melkoisen sottaista puuhaa on, mutta ah, niin hyvää, että onhan se kaiken sen sotkun arvoista. Ensi vuonna viimeistään taas uudestaan!
Harmi kun ajoituksen takia ei tänä vuonna päästy rapuilemaan. Vesi herahti kielelle rapukuvia katsoessa!
VastaaPoistaKoirakakkukin näytti helyyttävältä, varmasti päivänsankarin makuun :)
Kauniita kuvia ja kaikki näyttää niin herkulliselta! :)
VastaaPoistaTervetuloa myös blogiini vastavierailulle ja osallistumaan arvontaan!