4. elokuuta 2011

Suloinen synttärikakku
Kas näin. Elokuu on täällä ja lämpöä piisaa edelleen. Tänään juhlimme hyvän ystävättäreni tyttären 1-vuotis syntymäpäiviä ja sain kunnian tehdä sankarille synttärijuhliin kakun. Kakun väliin tein täytteet mustikasta (joka on tytön lempimarja) ja valkosuklaasta. Neiti pisteli kakkua poskeen hyvällä ruokahalulla, toisin kun oma neitimme omaa syntymäpäiväkakkuaan pari viikkoa sitten, öhöm. Kakun päällinen on marmoroitua vaahtokarkkimassaa. Marmoroinnin saa kätevästi vaivaamalla yhteen kahta eriväristä massaa. Myös koristeet ovat vaahtokarkkimassasta ja keinuhevosen kuvioinnit pikeeriä. Kakun päälle suihkasin vielä himpun helmiäistä ja kakku oli valmis. Harkitsen vakavasti siirtymistä kokonaan vaahtokarkkimassan käytöön myös koristeissa, sillä niin vaivatonta massan käsittely oli. Marsipaanin mausta en välitä ja sokerimassa on paljon helpommin hajoavaa.

Vielä on hetki kesää jäljellä mutta syksy luuraa jo aivan nurkan takana. Olenko jo maininnut, että syksy on kesän ohella yksi lemppari vuodenajoistani? Jokatapauksessa, elokuussa on luvassa mm. useita kakkuja ja alkavan sadonkorjuun kunniaksi alamme tihrustamaan jo syksyä kohti. Lämmintä ja lempeää elokuuta kaikille lukijoille ja pienelle Olivia-neidille vielä suurensuuret synttärionnittelut!

7 kommenttia:

 1. On kyllä söötti :) Marmoroinnilla saa kivan helposti eloa kakkuun.

  VastaaPoista
 2. Oi ompahan ihana. Todella upea blogi, Suhmurainen!

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu!Ihan mieletön kakku!

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava mustikkakakku! Olet uusinut blogia, kiva aloituskuva :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis tuo marmorointi! Pitääkin kokeilla kun sopiva tilaisuus ilmaantuu. Löysin blogiisi sattumalta ja hyvä sattuma olikin, niin kauniita valokuvia täältä löytyy :) On kiva katsoa kun tuo valokuvauspuoli on hienosti hallussa! Valmistatko vaahtismassan itse? Olen pohtinut sen haastavuutta että uskaltaako vai ei..
  Aurinkoista loppukesää!

  VastaaPoista