29. maaliskuuta 2011

Limemuffinssit



Meidän prinsessalle oli tulossa kylään vauvakaveri ja äipän täytyi äkkiä leipasta jotain kivaa mammoille kahvipöytään. Sunnuntaina vietimme kotona iltaa thaimaalaista ruokaa nautiskellen ja siittä jäi yli muutama lime. Niinpä limet mehuineen ja kuoriraasteineen päätyivät taikinaan. Ja koska valkosuklaa on limen ehdoton liittolainen, tuikkasin pienet palaset sitäkin muffinssien keskelle. Kuorrute on perinteinen tuorejuusto-margariini-tomusokeri-seos. En tällä kertaa jaksanut pursotella sitä "kauniisti" muffinssien päälle vaan taputtelin sen rennosti muffinsseille hatuksi. :) Tässä ohjetta näihin herkkuihin.

Limemuffinssit n.10 kpl

  • 125 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 limen kuoriraaste
  • 1/2 dl limemehua
  • 1 dl maitoa

Pese limet hyvin ja raasta kuoriraaste, sekä purista limeistä mehu. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan sekoittaen. Lisää kuoriraaste ja limemehu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Lopuksi kaada sekaan maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Täytä tukevat muffinsivuoat puolilleen. Paina sen jälkeen keskelle pieni pala valkosuklaata. Lisää vielä pieni nokare taikinaa, jotta suklaa peittyy. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Jos haluat voimakkaaman limen maun muffinsseihin, voit korvata osan maidosta limen mehulla. Muffinssit ovat parhaimmillaan täysin jäähtyneinä jolloin maut ovat tasaantuneet.

Ensi kuussa tällä leipurilla alkaa taas ihan oikeat työt. Mammaloma lähenee loppuaan ja kohta pitää taas viilettää tukka putkella, apua! Onneksi töiden alkuun on vielä jokunen viikko ja ennen sitä teemme perheen kanssa pikaisen reissun Roomaan! Miniloma tulee niin tarpeeseen. Arrivederci ystävät!

5 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä muffinsseja. Kahvipöytään onkin kiva leipoa jotain pientä hyvää...
    Oikein mukavaa reissua!
    Ja tsemppiä töihin paluuseen. Toivottavasti se sujuu kitkattomasti sekä äidiltä että lapselta! :)

    VastaaPoista
  2. Juu, kiitos! Reissua odotan innokkaana, tämä sataa-paistaa-sataa-paistaa-kevät käy kärsivällisyyden päälle ;) Ja töihin paluukin vähän jänskättää, ei niinkään ne työt vaan tosiaan toi mahdollinen "eroahdistus" niin mammalla kuin Bambiinolla!

    VastaaPoista
  3. Hei! Mistä tuollaisia ihania neliönmuotoisia muffinivuokia saa? Ovatko ne kertakäyttöisiä vai silikonivuokia? Kyselee Riikka

    VastaaPoista
  4. Hei, hei, ja terkkuja Italiasta! Nämä vuoat on Coloresta, sivulla linkki suoraan heidän nettimyynnin sivuille! :)

    VastaaPoista
  5. Hei! Tulin tuolta Coloren facebook-sivuilta tänne. Ihan mielettömän upeita kuvia ihanista leipomiksista :)

    VastaaPoista