15. maaliskuuta 2011

Angel Food Cake - Enkelten kakkua


Japanissa sattunut tuhoisa maanjäristys on pyörinyt taukoamatta mielessäni viime päivät. En ole päässyt purkamaan levottomuutta oikein mihinkään ja sitten päätin että tilanne vaatii leipomista, taikinaterapiaa as they say. Japani tarvitsee nyt enkeleitä tilanteessaan ja siittä johtuen pyöräytin Enkelten kakun. Oikealta nimeltään kakku on Angel food cake ja se on suosittu Yhdysvaltalainen leivonnainen, johon ei tule juuri ollenkaan rasvaa. Reseptin otin KatrinKakut blogista täältä. Alunperin kakku tehdään ihan omaan räätälöityyn vuokaansa, mutta minä pyöräytin tämän ihan tavallisessa irtopohjavuoassa. Kuorutteen sotkin mielivaltaisessa järjestyksessä maustamattomasta tuorejuustosta, tomusokerista ja sitruunamehusta. Kakku on ehdottomasti parhaimmillaan täysin jäähtyneenä ja jääkaappikylmänä. Jos haluat tehdä erilaista, aavistuksen kevyempää kakkua, niin kannattaa kokeilla!

Aika sanaton olen kaikissa toivotuksissa Japania kohtaan, asia on sen verran suuri ja hirvittävä. Toivottavasti tilanne siellä ei enää pahene ja Japani saa kaiken tarvittavan avun katastrofista selviämiseen.

1 kommentti:

  1. Hei, olisi kiva jos voisit kirjoittaa tämän ihanan valkean kakun ohjeen tänne koska sitä ei pysty lukemaan tuolta linkistä, kun se kysyy salasanaa?

    VastaaPoista