5. maaliskuuta 2011

Kerroskakut

Nämä kaksi kerroskakkua lähtivät kastejuhliin tälle viikonlopulle. Molemmissa on sokerikakkupohjat ja välissä laktoositon vadelmamousse. Kuorrute on itsetehtyä vaahtokarkkimassaa. Olin ihan unohtanut minkälainen tomusokerisyöppö se vaahtokarkkimassa on ja tälläiselle määrälle massaa sitä meni paljon! Koko keittiö oli valkoisen tomun peitossa kun sain se vihdoin ja viimein "purkitettua". Jotenkin minulla on sellainen muistikuva, että viimeksi kun sitä tein, homma oli huomattavasti siistimpää ja silloin minulla ei vielä edes ollut yleiskonetta apurina! Mutta onhan se itsetehty massa vaan niin paljon parempaa. Omenankukkaset ja vauvat kakkujen päällä ovat sokerimassaa. Toiseen kakkuun haluttiin nimi ja sen spritsailin laktoosittomalla suklaalla.

Hieman jäi harmittamaan kakkujen helmat. Teinkin vakaan päätöksen, että tilaan Englannista sellaista syötävää koristenauhaa (en ole tainnut Suomessa sellaisiin törmätä, vinkatkaa joku jos on tietoa), jolla saan jatkossa AINA siistit helmanauhat. :) Toivottavasti kakut maistuivat ja juhlat olivat onnistuneet! Onnea vielä tytöille heidän ensimmäisenä isona juhlapäivänään!


7 kommenttia:

 1. Tosi hienot! Wau!

  Onko sulla tuohon vauvaan muotti vai oletko itse tehnyt? :O

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Kyllä tuollaiseen näpertämiseen ihan muottia tarvitsee. Mutta onhan niitäkin taitureita, jotka osaavat tehdä ihan vapaalla kädellä todella aidon näköisiä pikkuisia!

  VastaaPoista
 3. Voi mitä ihania kakkuja! Täällä on niin ihania leipomuksia, että nyt olen ihan sanaton. Kuolaan vaan näppikselle, hih. :)

  VastaaPoista
 4. Eka kertaa olen täällä ja täysin vaikuttunut kakuistasi. Ihania leipomuksia ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista