26. lokakuuta 2010

Marenkikummitukset



Happy Halloween! Oikeasti en ole mikään Halloween-fani, mutta kun jälleen kerran ostin ruotsalaisen Hembakat-lehden ja siellä oli tämä ohje niin ajattelin jakaa sen näin jos vaikka joku tarvitsee ideoita pyhäinpäivän aaton juhlalleen. Tuo Hembakat lehti on kyllä niin herkullinen, suosittelen sitä kaikille jauhopeukaloille. Jos et osaa ruotsia, niin osta edes kuvien takia! Lyhyt postaus tällä kertaa, muutto painaa edelleen päälle! (Onneksi on edes pikkuhetki aikaa rakkaalle harrastukselle! ;) ) Ohjeella tulee n. 12 kpl.

  • 3 valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 4-5 pisaraa sitruunamehua
  • palanen tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu puhtaassa kuivassa kulhossa oikein paksuksi massaksi (n.10min). Lusikoi massa esim. pakastepussiin josta leikkaat yhden kulman auki. Pursota leivinpaperin päälle mahdollisimman korkeita "kummituksia", halkaisijaltaan n.6cm. Nosta marengit kylmään siksi aikaa kun uuni lämpenee. Lämmitä uuni 125 asteeseen ja paista marenkeja alatasolla noin 50 minuuttia. Sammuta uuni, avaa luukku ja jätä marengit jäähtymään. Marenkien jäähdyttyä kokonaan sulata palanen tummaa suklaata ja töpsötä hammas- tai cocktailtikulla kummituksille suklaasilmät. Käytä kummituksia koristeina herkkupöydässä tai syö sellaisenaan.





11 kommenttia:

  1. Voi juku, ihan älyttömän hieno idea!!! Näitä pitää tehdä!!! Tosi hauskoja.

    VastaaPoista
  2. Niin munkin mielestä! Ohjekin on tosi helppo ja lisäksi nää on myös tosi hyviä! :)

    VastaaPoista
  3. Näin tämän ohjeen Dan Sukkerilla ja mietiskelen ja pohdiskelen, että pitäiskö toteuttaa... pikkuhijlaa alan kallistumaan totetuksen suuntaan. :) Sun kummitukset on kyllä suloisuuden loppuhuipentuma. :D Ihania!

    VastaaPoista
  4. Ihanan söpöläisiä :D Tuo Hembakat on kyllä kiva lehti, jo muutama on tullut ostettua ja joulunumeroa odotan vesi kielellä. En vaan ole jaksanut kääntää ohjeita, mutta herkullisia kuvia on aina kiva katsella :D

    VastaaPoista
  5. Goodness how cute! And scary =)

    ps Love your pics! Just found your blog, but will be returning, for sure.

    VastaaPoista
  6. Ihania!! Aivan kuin tuolla yhdellä olisi suukin =) En ole mikään Halloweenin ystävä, mutta kukapa voisi marenkia vastustaa?!?

    VastaaPoista
  7. Kokeilin tehdä. Tuli kyllä pahvia :D onko siis todellakin tarkoitus käyttää vain tomusokeria?

    VastaaPoista