7. lokakuuta 2010

Muffinsseja ja matkimistaSyksyllä tulee aina himo suklaaseen. Mielessä pyöriikin kaiken maailman suklaiset ohjeet ja niitä tulen varmasti tässä syksyn aikana lisäämään blogiin. Tällä kertaa tekaisin pikaisesti Dumleilla höystetyt myffinssit, ohje on sama kuin aiemmin käyttämäni ohje blogissa ja se löytyy täältä. Tykkään kyllä erityisen paljon näiden muffinssien takinasta, se on jotenkin aivan älyttömän mehevää. Lisäksi sain todeta, että Dumle-nappirullan suklaat sopivat näihin muffinsseihin paremmin kuin pussikarkit. Pussikarkit menevät vähän liian koviksi uunissa, mutta nappirullan dumlet säilyvät pehmeämpinä ja suklaisina. Muffinssit lisäksi painuvat helpommin keskeltä kasaan pussikarkkien kanssa. Mutta siittä huolimatta, nämä on herkkuja!

Sen verran tuunasin takinaa, että otin valmiista taikinasta syrjään yhden kolmasosan ja sulatin sinne sekaan 80 g tummaa suklaata. Lisäilin tummaa ja vaaleaa taikinaa vuorotellen vuokiin, jolloin sain muffinsseihin vähän marmorimaista vaikutelmaa. Päälle valuttelin sekaisin tummaa ja valkoista suklaata.

Matkimisosasto tulee esiin tuossa ensimmäisessä kuvassa. Ikean uusi leivontakirja "HEMBAKAT ÄR BÄST" on täynnä Carl Kleinerin kuvaamia kuvia, joissa reseptien raaka-aineet on aseteltu hauskasti esiin. Mielestäni idea on niin kiva, että yritin tehdä samantapaista kuvaa tästä reseptistä. Tasohan ei ole läheskaan sama mutta toivottavasti idea tulee selväksi. Jos tämä saa hyvän vastaanoton, voisin yrittää jatkaa sitä mahdollisesti myös jatkossakin. :)

4 kommenttia:

 1. Kauniita muffinsseja ja tuo idea kuvata raaka-aineet on hauska! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat asetelmat ja kuvat (sekä herkkumuffinssit, nam). Näin kuvat tuosta Ikean kirjasta, mutta ikävä vaan kirjaa ei saa kuin Ruotsin puolelta, Plääh. Hauska ja uusi tyyli esittää raaka-aineet :D

  VastaaPoista
 3. Kiitti! Melkein tässä suunnittelen, että "pakotan" pikkusiskon draftaamaan mulle sieltä Ruotsin puolelta sen kirjan, mulla kun puolet perheestä asuu siellä. :) Munkin mielestä tosiaan hauska tapa esitellä noi raaka-aineet. Toi asettelu on vaan himpun aikaa vievää, varsinkin näin kokemattomalta ja vielä se et saa onnistuneen kuvan. Eikä asiaa yhtään helpota tuo 2kk tyttö, joka päivä päivältä vaatii enemmän seurustelua! :D

  VastaaPoista
 4. On kyllä tosi kivoja kuvia. Ainahan sun kuvat on kauniita, mutta noi on toisella tavalla hauskoja.

  VastaaPoista