14. lokakuuta 2010

Kolmen suklaan juustokakku ja kuulumisia





Tämä kolmen suklaan kakku on tehty harjoitusmielessä ensi kuun ristiästilausta varten. Kakku on pieni, vain 15cm halkaisijaltaan ja tehty lähinnä "tarkistamaan makua ja koostumusta" täällä kotilaboratoriossa ;) Lisäksi minua kiinnostaa kovasti, miten nuo sokerimassakoristeet kakun päällä kestävät. Aviomies ilmoitti, että minun pitää rajoittaa isojen kakkujen tekemistä, sillä muuten ei kohta muuta kotona syödä! Laitan tarkempaa ohjetta myöhemmin, jos tähän kakkuun päädytään.

Lievää hienosäätöä tarvitaan vielä, jotta reunastakin saataisiin tasaisempi, sillä reunakalvosta huolimatta ne olivat nyt hieman epäsiistit. Maku oli suklainen ja ihana, eikä koostumustakaan voi moittia. Kerrokset ovat siis tummaa, maito ja valkosuklaata ja pohja kaakaolla maustettua keksimurua. Koristeet sokerimassaa ja spritsaukset Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata (joka on muuten hyvää!)

Lisäksi tämän postauksen yhteydessä ilmoitan, että blogin postaustahti hieman hiljenee lähiajoiksi, sillä ostimme juuri uuden kodin ja muuttopuuhissa menee nyt valitettavan paljon aikaa. Mutta saapahan aviomieskin taukoa kakuista ja leivoksista! ;)

8 kommenttia:

  1. Näyttää niiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvältä. Aivan uskomattoman houkutteleva. Äkkiä sitä ohjetta, kiitos. Eikö se muutto voi vähän odottaa. ;))

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköinen kakku! ^^

    VastaaPoista
  3. Oi, näyttää todella hyvältä! Joskus tein Trio jäätelön innoittamana saman tyylistä, mutta yhteen kerrokseen mansikan makua.

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku taas kerran! Suklaan nälkään oiva lääke ;) Ohjetta minäkin odottelisin :) Mä oon saanut juusto- ja hyydykekakkujen reunat melko siisteiksi niin, että sipaisen vuoan reunoille öljyä ja sitten ripottelen siihen päälle tomusokeria. En siis käytä reunakalvoja. Luin tuon vinkin kerran jostain blogista, jota en harmikseni enää muista. Mutta toiminut siis on. Onnea uuteen kotiin, jahka väsyttävä muuttorumba on ohi!

    VastaaPoista
  5. Ihan älyttömän herkullisen näköistä... Ai reunamuovitkaan ei välttämättä pelasta epätasaisuuksilta!? Olen aikonut juuri hankkia sellaiset. Mutta todella kaunis harjoituskakku! Kyllä ainakin mun juhliin kelpaisi :-) Onnea jo nyt uuteen kotiin!

    VastaaPoista
  6. Yritän laittaa reseptiä tässä muutaman viikon sisään. Nasba: Ihana blogi sinulla, kävin jo onkimassa heti meidän uuteen kotiin vinkkejä. Talo on pakasta vedetty, joten pääsee ihan puhtaalta pöydältä sisusteleen. :)

    Marsa: se reunakalvo on kyllä hyvä investointi, että osta vaan. :) Tässä kohtaa tuo reunan epätasaisuus johtuu nyt suurimmaksi osaksi ihan itse reseptistä, nuo eri kerrokset oli yksinkertaisesti liian "tujuja", eivätkä levittyneet nätisti. Sen ajattelin korjata sitten siihen julkaistavaan versioon.

    Marjo: Tuo onkin hyvä vinkki, pitää kokeilla sitäkin!

    Ja kiitos taas jälleen kerran kommenteista, niitä on aina mukava saada.

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköinen kakku!
    Siinä samalla kun muuttaa niin ainahan voi suunnitella minkälaista kakkua tarjoa tupareissa :) Saadaan sitten ihailla kuvien kautta täällä sivuillasi.

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköistä, maistuu varmastikin yhtä hyvälle kuin miltä näyttää :)

    VastaaPoista