9. lokakuuta 2010

Herkkupalat


Olen tainnut mainita, että mieheni isä on erittäin perso suklaalle. Jossain kaupassa oli ollut valkosuklaa tarjouksessa ja hän oli ostanut monta levyä. Mutta nepäs eivät maistuneetkaan hänelle, joten hän lahjoitti ne ystävällisesti meille. :) Urakkana siis valkosuklaan tuhoaminen.

Inspiraation näihin herkkupaloihin sain Merjan leivonta ja askartelublogista. Siellä alkuperäinen ohje kulkee nimellä Helmin Herkku. Merja on muuten uskomaton marsipaanitaitelija, kannattaa käydä tutustumassa! Alkuperäisessä ohjeessa päälle tulee tomusokerikuorrute mutta minä tein tällaisen tumman ja valkosuklaan ganache-marmoroinnin. Tähän ei kannata valita sitä kaikista tumminta suklaata, sillä se maistuu aivan liian kitkerälle vaalean pohjan kanssa. Pohja on täysin sama ja se maistuu erittäin hyvälle! Tässä ohje:

Pohja

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g margariinia
  • 1 1/2 dl maitoa

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää jäähtyny rasva ja maito, sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa n. 10-15 min. Anna jäähtyä ennenkuin lisäät kuorrutteen.

Marmorikuorrute

  • 2 dl kermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g valkoista suklaata
  • 2 rkl margariinia

Tarvitset 2 pientä kattilaa. Sulata valkosuklaa mikrossa tms. Laita kattiloihin kermat siten, että toisessa on 1,5 dl ja toisessa 0,5 dl kermaa. Lämmitä kerma mutta älä anna kiehua. Lisää 1,5 dl kattilaan 200g tummaa suklaata paloina ja 0,5 dl kattilaan sulatettu valkosuklaa. Sekoita molemmat hyviksi tasaisiksi seoksiksi. Lisää molempiin seoksiin ruokalusikallinen rasvaa ja sekoita hyvin. Kaada tumma suklaa ensiksi pohjan päälle ja levitä varovasti. Sen jälkeen kauho valkosuklaa tumman suklaan päälle renkuloiksi. Tämän jälkeen vedä veitsellä marmorointijälkeä suklaiden pintaan. Jäähdytä hyvin ja leikkaa annospaloiksi.

9 kommenttia:

  1. Voi luoja, näitä kuviasi... aivan mahtavia!

    VastaaPoista
  2. Yhdyn Miimin kommenttiin: kuvasi ovat upeita!

    Myös nämä herkut näyttää hyviltä, tuo marmoripinta on kaunis.

    VastaaPoista
  3. Hei kiitti! Välillä aina iskee epäusko taitoihin ja turhautuminen kameraan ja varsinkin tähän vähenevään valoon! :) Ja nää leivokset oli muuten aivan tuhannen hyviä, varsinkin kun ne sai yön vielä mehevöityä. Ovat siis jo loppuneet! :D

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä! Pitää itsekin kokeilla! Löysin blogisi vasta ihan vähän aikaa sitten, mutta on tullut vierailtua jo useasti! Kuvasi ovat todella kauniita, tulen ihailemaan jatkossakin :)

    VastaaPoista
  5. Nää on tosi kauniin näkösiä, yksinkertanen koristelu, ja kuitenkin tosi hieno ja juhlavakin! Tuskin makukaan yhtään huonompi ;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kauniista sanoista <3 Nämä on ihan MIELETTÖMÄN ihanan näköisiä! Ehdottomasti täytyy kokeilla minun vuorostaan tätä kuorrutettasi :) Helmin Herkku resepti on aivan ykkönen :) Itsekin tullut tehtyä erilaisia kuorruteversioita.

    VastaaPoista
  7. Kiitos mahtavasta blogista, tullut monia hyviä vinkkejä, kiitos niistä! Tästä haluaisin kysyä tuosta marmoroinnista, olisiko neuvoja? Itsellä ainakin kuorrute vain leviää tahmeaksi kasaksi.

    VastaaPoista