10. elokuuta 2010

Pätkisrulla




Tulevia ristiäisiä silmällä pitäen on kokeilussa nyt erilaiset täytteet. Pätkismoussea on kovasti kehuttu ja kun kuulin, että meille on tulossa lapsivieraita, päätin kokeilla täytettä kääretortun sisällä. Kääretortut ovat nopeita ja helppoja tehdä, joten kokeilu sopi tämän hetkiseen vauva-arkeen hienosti. :) Tässä ohje:


Taikina
  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada seos uuninpellille ja paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.


Täyte
  • 1 pss pätkiksiä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • (sokeria maun mukaan)

    • Sulata pätkikset mikrossa tahnamaiseksi. Sekoita pätkistahna ja tuorejuusto hyvin keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja nostele varovaisesti pätkis-tuorejuustoseokseen. Käytä kakun tai kääretortun täytteenä. Tahna hyytyy hyvin, eikä tarvitse jämäköittäjää, kuten liivatetta.


  • Kääretortun pinnalle vatkasin purkillisen Valion mansikkakermaa. Koristelussa ajattelin olla hieman lapsenmielinen vieraistamme johtuen ja ripottelin päälle hieman kookoshiutaleita ja ranskanpastilleja. Vaikka kääretorttu ei ehtinyt makustua "yön yli", maistui se vierailemme ja myös talon isännälle. Pätkistäyte oli makeaa mutta hyvää.

    5 kommenttia:

    1. Oikein suussasulavan näköistä herkkua :)

      VastaaPoista
    2. Todella mmmmmaistuvalta näyttävä!Nams! Pikaisesti kun katsastin niin aika herkulta näyttää muutkin leipomuksesi. :D Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi ja pakko lisätä seurantaan. ;)

      VastaaPoista
    3. Tein tällä täytteellä gluteenittoman kääriksen... herkkutäyte!!
      Jos sopii niin linkitän sinut... täällä on niin ihania ohjeita!!

      VastaaPoista
    4. Kiitos taas reseptistä. Ihan uskomattoman hauska leivonnainen:) Pätkiksen maku oli voimakas ja täyte mukavan kiinteä. Täytyy kokeilla vielä myöhemmin tätä Fazerinoista.

      VastaaPoista