25. elokuuta 2010

Herukkatorttu

Mies kävi lomareissulla päättäväisenä poimimassa herukoita ja tilasi samalla itselleen piirakkaa. Hienosti oli poimittu sekaisin mustia ja punaisia viinimarjoja ja olipa sekaan eksynyt muutama karviainenkin. :)

Tekaisin tämän tortun pikaisesti, sillä meidän nuori neiti meinaa pitää äitiään kiireisenä. Helpon ja nopean ohjeen otin suoraan täältä.

Muokkasin ohjetta sen verran että lisäsin täytteeseen vielä puoli purkkia Sunnuntain vaniljatuorejuustoa (koko purkinkin voi huoletta laittaa). Persikoiden tilalle laitoin noin puoli litraa marjoja. Kokeiluun pääsi myös uusi sydämen mallinen irtopohjavuoka. Suosittelen kyllä ohjetta ja vaniljatuorejuusto lisäsi vielä pehmeyttä, minkä kirpeät herukat puolestaan mukavasti taittoivat. Miekkosen sanoin: "Tää on just precis sellaista niinkuin piti ollakkin". :)

7 kommenttia:

 1. Kaunis kiitos tunnustuksesta :) Ja herkullisen näköistä herukkatorttua!

  VastaaPoista
 2. Pirteän näköinen torttu ja kaunis kuva jälleen!

  VastaaPoista
 3. Nams :P Ihanan muotoinen ja varmaan raikas! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kommenteista! Meillä tämä torttu katosi ennätysvauhtia, maut olivat jotenkin niin hyvin tasapainossa. :)

  VastaaPoista
 5. tämä oli pakko testata viikonloppuna, sopivasti osui silmään kun olin jo valmiiksi jotain suunnitellut herukoista tekeväni :) katosi myös meidän pöydästä salamannopeasti, ihan mielettömän hyvää :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos mainiosta reseptistä. Koskaan en ole syönyt mitään punaviinimarjapiirakkaa tms, mutta tässä ne ovat ihania. Laitoin myös mustikoita ja mansikoita joukkoon, mutta ensi kerralla jätän mansikat kokonaan pois tai korvaan ne vadelmilla. Parasta reseptissä on tietysti se, että kaapissa on nyt "epäkätevästi" puolikas purnukka sitä vaniljatuorejuustoa. Mihinköhän ihmeeseen sen voisi käyttää?:)

  VastaaPoista