7. elokuuta 2010

Mustikka-karviaismarjapiirakkaVihdoin! Metsät ovat täynnä mustikoita! Mustikkapiirakka on lapsuusajan herkkua ja mikään ei voita mummon tekemää kesän ensimmäistä mustikkapiirakkaa. Tänä vuonna en päässyt mummolaan mustikkapiirakalle, joten leivoin sellaisen itse. Kaupassa bongasin kojumyyjällä karviasmarjoja ja ostinkin niitä rasiallisen. Kotiin päästyäni ihmettelin marjojani ja sitä mihin ne laittaisin. Siittä syntyi idea yhdistää mustikka ja karviasmarjat.

Pohjana on ihan tavallinen muropohja, jonka ohjeen otin täältä. Pohjan päälle levitin yhden rasiallisen maustamatonta tuorejuustoa, johon lisäsin sokeria ja vaniljasokeria. Päälle ripottelin vuorotellen reilusti mustikoita ja karviaismarjoja, jotta sain kivat "rivit". Näin piirakkakin näytti hauskemmalle. Piirakka oli oikein hyvää ja tuorejuusto leikkasi sopivasti mustikoiden ja karviasmarjojen kirpeyttä. Parasta piirakka on jääkaappikylmänä kun maut ovat ehtineet tasaantua. Eihän tämä mummon mustikkapiirakkaa voita, mutta on aika herkullinen seuraaja!

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen piirakka!
    Olenkin tässä miettinyt, että mitä tehdä karviaisille (kunhan kypsyvät), ne kun tahtovat väkevöityä kypsennettäessä. Ehkä yhdistän itsekkin johonkin makeaan...

    VastaaPoista