24. toukokuuta 2015

Voi pojat!Niinpä niin. Pienen pojan synttäritoiveet ovat aina jännä paikka, ainakin tämmöiselle esteettiselle äipälle. Meidän pikku-ukon toiveissa oli pitkään helikopteri-juhlat, joihin pitäisi olla helikopteria kaikki, mutta teema vaihtuikin ihan viime tingassa pari viikkoa ennen varsinaisia juhlia. Helikopteri-teema olisi ollut sinänsä ihan hauska, mutta se kakku, se tuotti päänvaivaa. Kun teema vaihtui "Paideriin" olin samanaikaisesti huojentunut ja hieman huolissani. Huoleni koski lähinnä sitä, että löydänkö tarpeeksi sieviä kattaus- ja koristelutarpeita, sillä Spiderman on aika raisu hahmo (varsinkin 3-vuotiaalle!). Lopulta päädyin yhdistelemään joitain Spiderman-aiheisia juttuja perusvärien kanssa, ja lopputulos oli ihan jees ja tarpeeksi lapsekas. 
Tarjolla meillä oli tällä kertaa tuttuja ja turvallisia herkkuja. En edes yrittänyt lähteä kehittelemään hirveästi mitään uutta, sillä aikaa ei yksinkertaisesti ollut. Sen verran kuitenkin "säädin", että halusin tehdä tarjottavia shottilaseihin erilaisten tapahtumien buffatyyliin, ja niinpä lemon possetit ja avokado-tomaattisalsa tarjottiin pikkukipoista. Olin hyvin tyytyväinen itseeni tämän idean oivaltamisesta, sillä sen lisäksi että kattaus näytti kauniille, oli se myös äärimmäisen helppo tehdä! Idea lemon posseteihin lähti siittä, että kävin kahtena edellisenä viikonloppuna ulkona syömässä sekä Porvoon Sinnessä, että Helsingin Tapas y Copasissa ja siellä tämä kyseinen jälkiruoka oli listalla. Olisiko vanha tuttu uudessa nosteessa? Yhtä kaikki, tässä meidän tarjottavat:


 • Spiderman-kakku raparperi- ja mansikkatäytteillä
 • Mokkapalat
 • Vaaleat piparit
 • Toffeiset pekaanipähkinäcookiesit
 • Lemon possetit shottilaseissa
 • Sipulipiiras
 • Pekonipiirakkaa
 • Munakasrulla kylmäsavulohi-piparjuuritäytteellä
 • Avokado-tomaattisalsa mukeissa
 • Popcornia

Olipa muuten mukavaa pitkästä aikaa sekä leipoa, häärätä juhlavalmisteluja, että kuvata. Ja nyt kun aloin päivittämään blogia huomasin, että olen kuvannut kameralla viimeksi tammikuussa, ja kun aloin kirjoittamaan tekstiä etsin näppäimiä aivan vääristä paikoista. Syy näppissekoiluun: työpaikalla vietetty aika perustietokoneen äärellä, joka ei siis ole MACci niinkuin kotona - apua! Juhlavalmisteluja en toki sorvannut yksin. Minulla oli äiti pohjoisesta apuna lähes kaksi viikkoa (!!!!) ja anoppi auttoi myös, eli koko suku oli jälleen mobilisoitu mukaan. 
Mutta hei, ehkäpä nyt on taas aikaa blogille, kun on ikkunat ja verhot pesty, leivontakaappi siivottu, vaatehuone järkätty... tiedättehän te, kaikki ne "teen kun ehdin"-jutut. ;) 

8 kommenttia:

 1. Hienolta ja maukkaalta näyttää!! Voisikohan saada ohjetta munakasrullaan ja molempiin shoteissa tarjottuihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitosta! Laitan ohjetta tulemaan heti kun tulee sopiva rako :)

   Poista
 2. Loistavat herkut...itse olen kokenut usein tuota samaa tuskaa. Miten tehdä synttärijutut niin että lapsi ja äiti ovat molemmat tyytyväisiä! Näyttää siltä että olet hienosti onnistunut. Lemon Possetit näyttävät erityisen herkullisilta! :)

  VastaaPoista
 3. Jep, vietin Confetissa kyllä pienen tovin, että sain valkattua kaiken rekvisiitan. Mulla on pieni kutina, että Frozen tulee olemaan kesän teema tyttären syntymäpäivillä. :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin toivoisin sitä munakasrullan ohjetta :)
  Iloista kesää
  Piritta

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat juhlakuvat!! :) Ja hieno tuo spiderman kakkukin :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista