25. toukokuuta 2015

Naked Cake


Viikonloppuna oli toisetkin juhlat, nimittäin ihanan Kaisan suloinen tytär sai nimensä ja minä sain kunnian tehdä kakun hänen juhliinsa. Tällä hetkellä nämä nakukakut ovat superpop, ja olin hyvin tyytyväinen, kun Kaisa pyysi sellaista pienoisen juhliin. Naked Cake on kakku, jota ei kuorruteta millään pursotuksilla tai sokerimassalla. Kakun kerrokset saa ja pitää näkyä - lopputulos on tarkoituksella rosoinen. Koristeina käytetään marjoja ja vaikka kukkia ja yrttejä kuten tässä yksilössä. Nautin suuresti tämän kakun teosta, oli suorastaan ihanaa päästä tekemään jotain luonnonkaunista kaiken sokerimassasekoilun perään (tsekkaa edellinen postaus!). 
Kaisa toivoi kakkuun valkoista ja tummanviherää värimaailmaa. Koristelin kakun rosmariinin oksilla, sekä harsokukalla ja yhdellä isolla pionilla. Harsokukkaa Kaisa käytti muutenkin kattauksessaan, ja rosmariinia menuussaan, joten kakku sukelsi mukaan hienosti. Makuina kakussa oli mansikka ja raparperi.
Elikäs viikonloppu oli juhlia ja kakkuja täynnä, nyt vaan takaisin arjen pikajunaan. Mukavaa viikkoa allesammans!
12 kommenttia:

 1. Kiitos, minäkin pidän tästä rosoisesta lookista. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan upea kakku! Mä oon haaveillu kanssa tekeväni kakkuja, jotka on koristeltu aidoilla kukilla, mutta oon lukenu että normi kukkakaupoista ostetut kukat on kasvatettu yleensä jollain tehoviljelmillä missä kaikki torjunta-aineet ja lannotteet käytössä eikä siks suositella syötäviin ruokiin laittaan koristeiksi. Oliko tuo pioni siis jostain omasta puutarhasta vai ihan ostettu jostain? Ootko aikasemmin käyttäny aitoja kukkia? Pesiykö kukkaa? Tai suojasitko sitä tai kakkua jotenkin...? Haluaisin niin omiin syksyhäihini aitoja kukkia kakkuun!
  Toinen kysymyskin olisi, eli mites tuo pohja, onko se ihan "perinteinen suomalainen" sokerikakkupohja eli sellanen kuohkea hötönen vai joku amerikkalaisempi tiivis? Kestää niin hienosti nuo kerrokset! Ja Kaisan blogissa oli kuva leikatusta kakustakin ja sekin oli niin siististi leikkaantunu! Itellä aina käy niin että teen tiiviimmän pohjan että kestäis, mutta leikatessa sitten moussetäyte tursuaa vaan välistä :( vinkkejä? Ai niin ja ootko kostuttanu pohjan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys! Kyllä olet siinä oikeassa, että kukkakauppojen kukat saattavat olla tehoviljeltyjä ja sen vuoksi kannattaakin käyttää harkintaa niitä käyttäessä. Syötäviä kukkia, kuten esim. orvokit, myydään hyvinvarustelluissa ruokakaupoissa.
   Jos olet ostamassa kukkia, joita laitat kakkuun, kannattaa asiasta keskustella kukkakaupan myyjän kanssa. Heillä on ainakin jotain tietoa kukkien alkuperästä. Itse kasvatan myös kukkia pihallamme ja käytän niitä varsinkin kesäisin kakkujen koristeluun, koska tiedän varmuudella etteivät ole tehoviljeltyjä. Jos nyt kuitenkin haluat laittaa kakkuun kukkia ja et ole varma niiden alkuperästä, niin kukkia voi suojata esim. elmukelmulla varresta tms.

   Tämåän kakun pohja on ihan perinteinen sokerikakkupohja. Välissä oli tosiaan mansikka ja raparperivaahdot, jotka jämäköitin liivatteella. Kokoan yleensä täytetyn kakun irtopohjavuokaan ja annan makustua yön yli kylmässä. Näin kakku pitää muotonsa. Pohjan kostutan yleensä kevyesti maidolla.

   Poista
 3. Oooh!! Miten upea kakku!! Siis vau!!!! ♥ ♥

  VastaaPoista
 4. Ihana! Julkaisetko reseptiä/teko-ohjeita? Haluaisin samantyylisen tyttären ristiäisiin.. :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana kakku! Muutenkin sun blogi on ollut lempparini - eräänlainen reseptikirja. Olisi kiva, jos jatkaisit blogi pienen hiljaiselon jälkeenkin. Ehkä voisit laajentaa lifestyleenkin? Näin joulunaikaan kiinnostaisi erityisesti, millaisella kaavalla teet piparkakkutalon. En valitettavasti ole itse saanut kertaakaan suunniteltua yhteensopivia osasia (tai sitten suunnitelmani ovat olleet liian kunnianhimoisia :) Anyways, ihanaa joulunaikaa ja toivottavasti jatkat blogia!

  VastaaPoista
 6. Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)

  VastaaPoista
 7. Oi, pidän tästä suuresti. :)

  VastaaPoista