Ollessani lapsi inhosin sipulia yli kaiken. Minulla oli tapana erotella sipulit ruoasta ja piilottaa ne taskuuni. Onneksi meillä oli ahneita koiria, joille pystyin syöttämään nämä jämäpalat heti, kun vanhempien silmä vältti.
Nykyään rakastan sipulia, ja on sinänsä hassua, etten ole ennen tätä ohjetta tehnyt esimerkiksi sipulipiirakkaa koskaan. Oikeastaan törmäsin ohjeeseen sattumalta, kun joulun välipäivinä käväisin työpaikallani. Työpaikan kahvila ei ollut auki, joten osa porukasta oli tuonut omat eväät. Yksi työkaveri oli tuonut tätä piirakkaa ja ihastuin tähän oitis! Sen jälkeen olen leiponut sipulipiirakkaa lähes joka viikko. Piirakkaa on tarjottu myös kaikille vieraille, ja kaikki ovat pitäneet siittä kovasti. Pohjan piirakkaan voi tehdä itse, mutta myös kaupan valmiit pakastetaikinat sopivat tähän oikein hyvin - olen kokeillut molempia. Ohje on n.24cm vuokaan
Pohja
- 150 g voita
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl vettä
- (suolaa)
Täyte
- 4 keskikokoista sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 50 g voita
- 1 tl sokeria
- 3 1/3 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- 150g vahvaa juustoa, esim. emmental
Eihän tämä voi olla kuin hyvää!!
VastaaPoistaJuu, tähän tulee vähän jopa himo! :)
PoistaTäällä kohtalotoveri ;) Inhosin lapsena sipulia ja nyt se on suurta herkkua, mutta sipulipiirakka on minullakin testaamatta. Nyt on pakko minunkin kokeilla!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! Olin jopa vähän yllättynyt, että näin hyvää saa pelkästä sipulista. Kokeilin kerran jopa niin, että laitoin pekonia sekaan, mutta se ei ollut läheskään niin hyvää, kuin pelkällä sipulilla tehty. :)
PoistaHarvoin tulee suolaisia piirakoita leivottua, mutta tätä voisi kyllä testata:)
VastaaPoista