2. helmikuuta 2014

Brookies




Tammikuu hujahti ohi niin vauhdilla, etten ehtinyt leipomaan oikeastaan ollenkaan. Alkukuun olin vielä sairauslomalla joulukuisesta leikkauksesta. Puolessa välissä kuuta vietimme mieheni kanssa yhteistä (!!) talvilomaa ja siihen sisältyi mm. minimatka Tukholmaan ja sukulointia Pohjois-Suomessa. Lisäksi minulla oli kaksi vähän pidempää työkeikkaa ja tämän päätteeksi sain loppukuusta jonkun ihanan flunssan ja siinäpä se tammikuu olikin sitten taputeltuna.
Kun tämä flunssa, jota siis edelleen poden, kaatoi minut sänkyyn, näin tilaisuuteni tulleen. Taikinakipot ja jauhot olivat olleet aivan liian kauan joutilaana kaapissa, joten flunssan hoito vaatimalla vaati pientä leivontasessiota.  Tähän tuli vielä oikein sopivasti Hesarin nettisivuilla julkaistu Brookie-ohje, joten inspiraatiota ei tarvinut edes hakea.
Tästä Brookiesta täytyy sen verran sanoa, että en käsitä, miten en ole kuullut aiemmin ko. leivonnaisesta. Brownien ja cookien yhdistelmähän on suorastaan aivan nerokas! Hesarin Kiusauksessa-blogin ohje on varmasti hyvä, mutta kuten aina, minun täytyy vähän kokeilla omiani. 
Eniten ehkä innostun tämän leivoksen koostumuksesta, sillä lopputulos muistutti koostumukseltaan erehdyttävästi joitain niitä herkkuja, mitä olen New Yorkissa ollessani nauttinut.  Jotenkin ne amerikkalaiset leivokset ovat aina niin ihanan tahmeita ja suussa sulavan kosteita. Tämä on juuri sellainen. 
Ohje on tehty n.20x30 cm suorakaiteen muotoiseen "lasagnevuokaan". Saattaa myös tuntua, että ohjeessa on monta vaihetta ja paljon aineksia, mutta älä pelkää, tämä on helppoa kuin heinän teko! 

Brookies 

Brownie-taikina
  • 150 g margariinia
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl suolaa
Sulata rasva ja suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita mukaan sokerit ja munat yksitellen kokoajan sekoittaen. Yhditsä vehnäjauhot, kaakao ja suola ja sekoita ne lopuksi taikinaan käännellen tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään.

Cookies-taikina
  • 125 g margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 150 g rouhittua tummaa suklaata, daim-rakeita tai smarties-karkkeja
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita mukaan taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe tms. ja levitä tämän jälkeen taikina brownies-taikinan päälle.
Paista koko komeus uunissa keskitasolla 175 asteessa n.35 minuuttia. Anna jäähtyä täysin kylmässä, ennenkuin leikkaat annospaloiksi.


17 kommenttia:

  1. Nam tosi hyvän näkösiä!
    Mun blogissa on toisenlainen Brookies resepti, kannattaa käydä kattomassa! :)
    cookingwithmarion.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen keksiversiokin vois olla aika hauska! Kiva blogi sinulla! :)

      Poista
  2. oi että, nam! Näitä on ehkä ihan pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Nämä menivät myös lapsille, kuin kuumille kiville ja niin ei todellakaan käy usein! :D

      Poista
  3. eiii miksi julkaisit tämän just kun herkuton kuukausi alkoi....... D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D Mulla piti olla tammikuu herkuton, mutta eihän siittä mitään tullut kaiken lomailun ja sairastelun keskellä! Ehkä tässä kuussa uudestaan, öhöm, kunhan tää on ensin syöty!

      Poista
  4. Nam, näyttää herkulliselta! Itsellänikin on brownie kausi menossa, ne ovat niin ihania, kannattaa kurkata minunkin blogiini. ;)

    berries-and-meringues.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kivoja brownieseja olitkin tehnyt! :)

      Poista
  5. Mietinkin jo aiemmin, että nämä ovat ehdottomasti seuraava kokeiltava juttu. Reseptisikin siis mitä ilmeisimmin loistava. Jos brookieseihin saisi vielä yhdistettyä juustokakun jollain tavalla, olisin löytänyt ehkä täydellisen leivonnaisen… :D (Hmm, voisikohan brownie-osuuteen ujuttaa Philadelphia-raitoja…?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ei ollenkaan hassumpi idea! Cheesecake Brownie Barsseja oonkin tehnyt aiemmin blogissa, niin jos siihen tekisi tuon Cookie crustin, hmmmm...? ;)

      Poista
  6. Mikä malli tän blogin mallin nimi muuten on? Tosi kiva ulkoasu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan yksinkertainen valkoinen pohja ja oon sit vähän väreillä säädellyt. Kiva, että tykkäät ulkoasusta, itseäni tää alkaa jo vähän kyllästyttämään ja suunnittelen jo uutta pohjaa. :)

      Poista
    2. Mietin siis että onko sulla blogin mallina esim. Simple, Watermark, Picture Window? :) Vai ootko tehny tän koko taustan itse, niiku esim. Paintilla?

      Poista
  7. Hei! Aivan ihania ohjeita jakelet! Sinulla on myös kauniita vuokia.
    Olen ihastunut mm. pilkullisiin. Mistä niitä voi ostaa vai saakohan enää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Vuoat olen saanut Sisustuskauppa Coloresta! Sinne löydät tuolta sivun vasemmalla puolella olevasta kuvakkeesta. :)

      Poista
  8. Oi, onpas herkulliselta vaikuttava resepti! :)

    VastaaPoista
  9. Kuulostaapa kivalat...pakko kokeilla. Browneihin voikin yhdistää vaikka mitään.

    VastaaPoista