24. maaliskuuta 2012

Keväinen Tyrnimarjapiirakka



Pakkasen tyrnimarjat pääsivät tähän Hellapoliisin tyrnimarjapiirakkaan. Piirakan ihana keltainen väri, makean raikas täyte ja mahtavan rouhea pohja sopivat loitavasti esimerkiksi tulevan pääsiäisen jälkiruokapöytään. Itse kiehautin tyrnimarjat ja sokerin, jonka jälkeen paseerasin ne tiheän vispilän läpi vaniljarahkaan, sen vuoksi lisäsin sekaan myös yhden ruokalusikallisen maissitärkkelystä. Kannattaa muuten aloittaa marjojen keittämisestä, ellei kaapissa oli valmiina hilloa. Pohjassa käytin ruokokidesokeria ja kaurahiutaleita ja siittä tulikin mielestäni oikein kivan makuinen. Piiras on todellakin hieman erilainen ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :)

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmaisella ritilätasolla noin 10 minuuttia.

Täyte

  • 1 1/2 dl tyrnimarjoja
  • 1/2 dl sokeria
  • TAI 2 dl tyrnihilloa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä (vain jos käytät keitettyjä marjoja)

Kiehauta marjoja ja sokeria hetki. Kunnes marjat ovat hyvin pehmentyneet ota kattila pois liedeltä ja nosta jäähtymään. Paseeraa jäähtyneet marjat tiehän siivilän läpi kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada täyte piirastaikinan päälle ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Tarjoa täysin jäähtyneenä.

6 kommenttia:

  1. ihanan keväisiä kuvia ja toi kakku näyttää tosi hyvältä : )

    lauantaimurhetytto.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Hei. Ihania kakkuja ja muitakin leivonnaisia. Blogisi on todella mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
  3. Näyttääpäs herkulliselta! Mä olen miettinyt, että mitä tekisin pakastimessa oleville tyrnimarjoille, mutta tässähän on siihen vastaus! :)

    VastaaPoista
  4. Tein, mutta tehdessä huomasin ettei ollut maissitärkellystä eikä rahkaa. Korvasin ne jogurtilla ja perunajauhoilla, ja mielestäni onnistui erittäin hyvin.

    VastaaPoista