4. maaliskuuta 2012

MasterChefin juustotorttu

Nyt tulee jo toinen juustokakkunen putkeen. MasterChef Suomi-ohjelmaa tulee seurattua aina puolella silmällä jos ehtii. Viimeksi taisin peräti katsoa koko jakson ja siellä Valion kokki Jani Lamminperä toi painetehtävään kilpailijoille tällaisen juustotortun. Jotenkin minua jäi puhuttelemaan tuo paahdettu sokeripinta ja pakkohan reseptiä oli kokeilla myös kotona. Niinpä lauantai päivän ratoksi ryhdyimme pikkuleipurin kanssa touhuun. Ohje ole kyllä helppo, ainoa mikä jäi mietityttään oli perunajauhojen määrä, sillä se tuntui jotenkin suurelta. Juustotorttu itsessään oli hyvää ja vaatii ehdottomasti vetäytymisen seuraavaan päivään jolloin maku on tasoittunut ja mehevöitynyt. Pikkuleipurin hommiin kuului tällä kertaa lähinnä maistaminen (neiti kulkikin perässä ja hoki taukoamatta "maistaa, maistaa!") ja suosikki tuntui olevan tortun pohjataikina. Juustokakun pohja olikin hyvän makuinen ja uskonpa, että se jää itsellä ainakin käyttöön ja voisin kokeilla siihen jotain erilaista täytettä. Tässä ohje, jonka tein n.20-22cm vuokaan.

Pohja

  • 50 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl hasselpähkinäjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • (2 rkl kermaa, oma lisäys)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Taikina on melko "kuivahko", joten lisäsin omaani vielä tilkan kermaa. Painele valmis taikina voideltuun vuokaan ja nosta syrjään täytteen teon ajaksi.

Täyte

  • 1 prk Valio vanilja-rahkaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 munaa
Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi. Lisää perunajauhot ja lopuksi munat. Vatkaa seosta hetki kunnes se on kuohkeaa ja tasaista. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla n.20 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kokonaan. Kun kakku on jäähtynyt ripottele kakun pinnalle tummaa sokeria ja paahda se rapeaksi tohottimella.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen. Ohje kuulostaa kyllä aika erikoiselle. Pohjan taidan testata minäkin.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää, täytyy kokeilla (seuraan MasterChefiä aktiivisesti, joten olisi kiva tietää, onko reseptejä oikeasti helppo seurata ja saada samanlaisia leipomuksia kuin telkkarissa).

    ps. käykäähän kurkkaamassa uudehkoa leivonta- ja askartelublogia osoitteessa lumoavaa.blogspot.com ;)

    VastaaPoista
  3. Mitä sitten tehdään kun ei ole tuota "tohotinta" ? :)
    -Sanni

    VastaaPoista