14. helmikuuta 2012

Kookoskeot (gluteeniton)


Hyvää ystävänpäivää kaikki lukijat!

Tänään tarjotaan ruotsalaisen Leila Lindholmin ohjeen mukaan "kookoshuippuja"! Resepti on superhelppo ja nopea ja kyllähän nämä hyviä olivat, eivätkä liian makeitakaan! Erityisherkkua nämä ovat kookoksen ystäville. Ohje on gluteeniton, joten siittä myös lisäpisteitä! Suklaata ei ole pakko lisätä mutta halusin laittaa sitä mukaan, sillä se sai nämä kookoskeot ehkä hieman paremman näköisiksi. Tällä ohjeella kekoja tulee n.12 kpl.

Kookoskeot

  • 50 g margariinia tai voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 5 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 1 limen raastettu kuori
  • (1 rkl amarettoa)
  • (100 g tummaa suklaata)

Sulata rasva ja anna hieman jäähtyä. Lisää sokeri, limen raastettu kuori, (amaretto) ja munat. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota n.10 minuuttia. Jaa massasta leivinpaperin päälle n.12 kekoa. Muotoile keot suipoiksi sormin. Paista 175 asteessa n.15 minuuttia, kunnes keot alkavat saada kultaista väriä. Anna kekojen jäähtyä ja kasta pohjia sulatetussa tummassa suklaassa. Nosta keot jääkaappiin jähmettymään. Tarjoa ystäville! :)


Tähän lopuksi muistutus arvonnasta johon on vielä hetki aikaa osallistua!

1 kommentti:

  1. Ihana toi rasia jossa herkut on. Hyvää ystävänpävää! :)

    VastaaPoista