21. tammikuuta 2012

Jäätelöä ilman jäätelökonetta


Noniin ystävät, nyt on tulossa ohje, jota kerrassaan kaikkien on kokeiltava! Olen viime aikoina himoinnut jäätelöä kovasti. Jäätelökonetta en omista ja jäätelön tekeminen itse ilman sitä kapistusta tuntuu jotenkin hurjan monimutkaiselta. Törmäsin tähän ohjeeseen sattumalta kun vierailin Linneas Skafferi:ssä, yhdessä ruotsalaisista lempiblogistani. Ruotsalainen bloggaaja-kolleega kuvaili tämän jäätelön olevan mm. "kuin pala taivasta", joten enhän minä voinut olla kokeilematta ohjetta itsekin. Kaiken tämän lisäksi tämän jäätelön valmistus on aivan naurettavan helppoa! Alkuperäinen ohje on täällä ja huomasinpa tässä juurikin, että olen valinnut kuviini lähes identtisen pyyhkeen kuin kolleega! :D Ihan hitusen olen muokannut ohjetta niin sanotusti suomalaisten kermapurkkien mukaan.


Jäätelö ilman jäätelökonetta

  • 6 dl kuohukermaa
  • 1 prk kondentoitua maitoa (minä käytin valmiiksi karamellisoitua)
  • tummaa suklaata
  • hasselpähkinärouhetta
  • (sormisuolaa)

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Kaada sekaan kondensoitu maito ja jatka vatkaamista kunnen massa on sileää ja paksua. Paahda hasselpähkinärouhetta kuivalla pannulla keskivahvalla lämmöllä. Ripottele hasselpähkinärouheen sekaan loppuvaiheessa sormisuolaa. Kaada jäätelömassaan jäähtynyt hasselpähkinrouhe ja raastettu tumma suklaa. Kaada massa leipävuokaan ja nosta pakkaseen ainakin kuudeksi tunniksi. Jäätelöä ei pidä hämmentää jäätymisen aikana.

Tämä jäätelö on todella tuhtia ja makeaa, joten pähkinät ja tumma suklaa ovat loistava lisä taittamaan jäätelön makeutta. Ohjetta voi toki soveltaa ja kokeilla sekaan vaikkapa vadelmia tai oikein superherkuttelijat lisäävät sekaan Daim-rouhetta! :)

8 kommenttia:

  1. Pelkkä lukeminen saa jo veden kielelle! Vielä kerkeis kauppaankin ;)

    VastaaPoista
  2. TV:n kautta bongasin sun blogin ;). Ihania herkkuja, jään tutkimaan tarkemmin :).

    VastaaPoista
  3. Hmmhmm... vaikuttaapa hyvälle ohjeelle!

    VastaaPoista
  4. Kondensoitu maito kaadetaan siis suoraan purkista, juoksevana? Oletko kokeillut reseptiä jäätelökoneella?

    VastaaPoista
  5. Samaa mietin kuin Kerttu, että ihan suoraan purkistako pistit tuon maidon... vai keitettynä? :)
    Kiitos ihanasta blogista!

    VastaaPoista
  6. Ihan suoraan purkista voi sen kondensoidun maidon laittaa. Minulla tosiaan oli sitä valmiiksi karamellisoitua versiota mutta alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kondensoitu maito ihan sellaisenaan ilman keittämistä. Voihan sitä toki myös keittää, makuunhan se vaikuttaa ("paahteiseksi") mutta sitten se pitää jäähdyttää ihan kokonaan ennen lisäämistä. :)

    VastaaPoista
  7. Mä kokeilin myös 'keitetyllä' versiolla ja tuli superherkullista, uusi suosikki ehdottomasti!! Kiitos Suvi jälleen ihanasta ohjeesta :)

    VastaaPoista
  8. Oi, tätähän pitää kokeilla. Kiva kun ei tarvitse sekoitella! Ei kun kerman ostoon! (Ajattelin tehdä murskatusta turkinpippurista pähkinän sijaan.)

    VastaaPoista