Uusimmassa Pirkka-lehdessä oli piparimudcaken ohje. Tekaisin kakkua pariinkin otteeseen, sillä ekalla kerralla meidän uuni paistoi kakun ohjeen mukaisen paistoajan kanssa liian kypsäksi. Kakun lisukkeena voi tarjota esim. vaniljajäätelöä tai vaikka vaniljaista mascaponevaahtoa. Se sopii hyvin tuhdin kakun kaveriksi ja näyttäähän annoskin kivemmalle kun lautaisella on mukana tuollainen valkoinen pallero. ;) Hieman tuunasin tätä omaa versioita mutta Pirkan alkuperäinenkin ohje on vallan mainio.
Piparinen mudcake
- 150 g margariinia
- 200 g Fazerin joulusuklaata (tai tavallista suklaata)
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl inkivääriä
- 1/2 tl pomeranssinkuorta
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl jauhettua neilikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl siirappia
Mascaponevaahto
- 250g mascarpone-juustoa
- n. 3 rkl tomusokeria
- 1 vaniljatangon siemenet
- 2 dl kermaa
Meillä on tänä viikonloppuna laitettu kotiin joulua. Tänä vuonna meillä on pieni kuusi, sillä vietämme joulua kaksistaan Bambiinon kanssa, sillä iskä joutuu lähtemään työmatkalle. Polvenkorkuinen kuusi pääsi punottuun koriin ja arkun päälle rappusiemme alle. Muutaman kivan jouluasetelmankin väkersin ruokapöydän päälle. Ikkuinoissa loistaa vielä jouluvalot ja joululiinatkin on nostettu pöydälle, joten meidän koti alkaa olla kukkia lukuunottamatta ihan joulukunnossa. Vielä kun saisi vähän lunta maahan, niin pääsisi kunnolla joulutunnelmaan. Ihanaa joulun odotusta kaikille!
Liian herkullisen kuuloinen kakku, joten on pakko kokeilla joskus :)
VastaaPoistaHyvää Joulua sinnepäin! :)
Herkulliselta näyttää ja kuulostaa :) Täytyy laittaa jonon jatkoksi listaan, jossa on jo hirmuinen määrä kokeiltavia herkkuja :)
VastaaPoistaUpeita kuvia :)! Käyn tasaisin väliajoin seurailemassa blogiasi. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle ja uusia leivonnaisia odotellessa ;)!
VastaaPoista