30. lokakuuta 2011

Vaniljainen vadelmajuustokakku




Pieni Ella-neitonen sai viikonloppuna nimen ja sinne matkasi pari kappaletta vaniljaisia vadelmajuustokakkuja. Ellan äiti antoi leipurille melkoisen vapaat kädet ja tämmöinen lopputulos sitten syntyi. Juustokakkujen ohjekin tulee tässä, sillä kehittelin näihin kakkuihin ihan uuden ohjeen. Kirpeän makea vadelma sai kaverikseen tummasta 70% suklaasta tehdyn moussen, joka antoi kivan vivahteen kakun makuun. Myös ulkonäköasia otettiin tässä huomioon, pelkkä vaaleanpunainen kakku olisi ollut ehkä hieman pliisu. Koristeet ovat kokonaan vaahtokarkkimassaa. Pieni vauva kakun päällä sai päähänsä lippapipon, joka mielestäni sopi hienosti menevien vanhempien pienokaisen päähineeksi. :)

Kakut on tehty 22-24cm vuokaan, mitä pienempi vuoka, sen korkeampi kakku. Tähän kakkuun keitin vadelmat sokerin kanssa ja paseerasin ne tiheän siivilän läpi, jotta vadelmissa olevat pienet kivet eivät pääse mukaan kakkuun. Ulkomaalaiset pakastevadelmat pitää jokatapauksessa kiehauttaa hyvin ennen käyttöä.

Pohja

  • 175 g digestive-keksejä
  • 75 g margariinia
Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita ainekset ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuon pohjalle. nosta kylmään täytteen teon ajaksi.


Vaniljainen vadelmatäyte

  • 6 liivatetta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g vaniljarahkaa (Valio)
  • 1 1/2 dl vadelmapyrettä
  • 1/2 - 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kermaa
  • 0,5 dl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan rahka, vaniljasokeri, vadelmapyree ja tarvittaessa sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta vesi ja liota kiehuvaan veteen lionneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen vadelma-tuorejuustoseokseen. Yhdistä kerman kanssa, sekoita hyvin ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Nosta kylmään hyytymään ainakin tunniksi.

Suklaatäyte

  • 3 liivatetta
  • 100g maustamatonta rahkaa
  • 75 g tummaa suklaata
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl maitoa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista rahka ja sulata suklaa. Yhdistä rahka, sokeri ja sula suklaa. Kiehauta maito ja liota kuumaan maitoon lionneet liivatteet. Yhdistä maitoseos suklaarahkan sekaan kokoajan sekoittaen ja kaada lopuksi suklaatäyte vadelmatäytteen päälle. Nosta kylmään hyytymään, mielellään seuraavaan päivään asti.


Onnea vielä Ella-neidille kauniista nimestä!

11 kommenttia:

  1. Ihanan herttainen koristelu (^^,)

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköisiä kakkuja :) !
    http://nenna-wwwbloggercom.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Olisko sulla halua/aikomusta laittaa sitä Kaarnikkakakun ohjetta jakoon? Näytti ihanalta. Sinulla on kaunis koti ja esteettistä silmää niin ruoan/kakkujen esillepanon kuin sisustuksenkin suhteen :)

    VastaaPoista
  4. ai niin löytyihän tuo kaipaamani resepti sieltä yhdeltä sivustoltakin :) kiitos!

    VastaaPoista
  5. Edellisen kommentoijan tavoin löysin kaarnikkakakkusi reseptin, nam! Ja hieno menu muutenkin! :)

    VastaaPoista
  6. Tämä pääty meidän isänpäiväkakuksi. Upotin vadelmatäytteen sisään vielä tuoreita mansikoita. Nam! Varsinkin parin päivän maustumisen jälkeen aivan herkullista.Kiitos Suvi.

    VastaaPoista
  7. Emppu: onpas hyvä että maistui! Nää hyydytetyt kakut yleensä vaan paranee ajan kans, pitäis aina tehdä vähän ennakkoon jotta maku on kohdillaan! :)

    VastaaPoista
  8. Tätä syötiin tyttäremme prinsessasynttäreillä! Ja oli oikein hyvää, ja värit tosiaan myöskin herkulliset :) Ja kiitos myös suklaatäyteohjeesta, sitä tulee varmasti sovellettua muidenkin kakkujen päälle tulevaisuudessa :)

    VastaaPoista
  9. Miten olet saanut värjäyttyä sen vaahtokarkkimassan noin ihon väriseksi?

    VastaaPoista