23. lokakuuta 2011

Raikas sitruunatorttu


Jälleen kerran olen vieraillut anopin reseptiarkistossa ja sieltä ongin itselleni tämän sitruunatortun reseptin. Saamme tätä piirakkaa aina silloin tällöin appivanhempieni luona vierailessa ja se on aina yhtä hyvää. Mieheni on tälle erityisen perso ja tästä kyseisestä tortusta herran vatsaan taisi mennä reippaasti yli puolet. Piirakka on tehty halkaisijaltaan 24cm vuokaan.

Pohja

  • 100g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja lopuksi kuivat aineet ja sitruunan mehu. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

  • 3 dl ruokakermaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2-3 munaa
  • 1 dl sitruunan mehua
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Jos kananmunat ovat isoja, riittää täytteeseen kaksi munaa. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa n.25 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.

9 kommenttia:

  1. Vähänkö toi maistuis mulle nyt!

    VastaaPoista
  2. Minullekin menisi kevysti tässä aamunkahvin kanssa yksi...kaksi...tai useampikin pala =)

    VastaaPoista
  3. Torttutätille olisi tunnustus blogini puolella. :)

    VastaaPoista
  4. Ompas sinulla kaunis ja valoisa - sekä herkullinen blogi. Liityin lukijaksi samantien.

    VastaaPoista
  5. SJ: No mutta Kiitos tunnustuksesta!

    Viherrys: Tervetuloa mukaan! :)

    VastaaPoista
  6. pitääpi näyttää äipälle tää blogi niin se voi leipoa mulle näitä sun herkkujas :p

    larakoo.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Muuten kelpo ohje, mutta jäi ihan velliksi keskeltä, vaikka oli puoli tuntia uunissa ja piirakkavuokakin ohjeen kokoinen. No ensi kerralla sitten toivottavasti onnistuu..

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Voi harmi jos ei onnistunut. Torttu kyllä jää löysemmäksi keskeltä mutta pitäisi jämäköityä kun saa jäähtyä. Sellaista kikkaa voisi myös kokeilla, että kun aika on ns. mennyt umpeen, sammuttaa uunin ja jättää kakun sinne vielä jälkilämmölle uunin luukku auki. Kakku voisi olla jälkilämmöllä helposti puolisenkin tuntia. Uuneissa saattaa tosiaan olla isojakin eroja, joten paistoajat ovat usein hieman viitteellisiä. En usko, että piirakka kärsii jos sitä hieman pitempään uunissa pitäisikin, mutta jos reunat alkaa tummua on lämpötilaa syytä laskea. :)

    VastaaPoista
  9. Käykö rahkaa yksi purkki 250g

    VastaaPoista