8. joulukuuta 2010

Ruokaisat muffinssit


Kiirettä pitää edelleen täällä uudessa kodissa ja ei meinaa millään ehtiä lieden ääreen. Eilen illalla iski sitten halu kokeilla uutta uunia, sekä hieman kartoittaa tätä keittiön toimivuutta. Koska ryhdyin hommiin niin myöhäsellä, suljin pois kaikki kakku ym. "vaativat" vaihtoehdot. Niinpä päädyin tekemään suolaisia muffinsseja, jotka hoitivat niin iltapalan, aamupalan kuin seuraavan päivän vierasvarankin viran. :) Samalla tein päätöksen lisätä tänne blogiin myös suolaisen osion, näitä tämmöisiä kun tulee aina sillointällöin tehtyä. Ohje on siittä kiva, että täytteitä voi muunnella mielensä mukaan. Näissä oli tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, ilmakuivattua kinkkua, mozzarellajuustoa, sekä Violan Paahdettu Chili-tuorejuustoa. Tässä ohje n. 14 kpl muffinsseja isohkoihin vuokiin:

  • 4 munaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl öljyä (käytin aurinkokuivattujen tomaattien öljyn)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 dl maitoa tai vettä
  • n. 1 1/2 dl täyteaineksia, esim. kinkkua, tomaattia, juustoja, paprikaa, pestoa...
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Pilko kaikki täyteaineet valmiiksi ja sekoita kulhossa mausteiden kanssa odottamaan lisäämistä taikinaan. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää öljy ja sekoita. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, jonka jälkeen lisäät ne vuorotellen maidon kanssa takinaan. Lopuksi kaada joukkoon täyteaineet ja sekoitat ne kevyesti sekaisin. Täytä 2/3 muffinssivuoista, ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.


Näin polkaistiin (vihdoin) joulukuu käyntiin! Pää on täynnä kaikkia ihania jouluisia leipomuksia mutta tämä muutto vain venyy ja venyy. Ja kyllä vaan omakotitalossa on paljon, paljon enempi hommaa kuin kerrostalossa, kuten esim. lumityöt! :D Mukavaa joulun alusaikaa allesammans!

5 kommenttia:

  1. Voi että nää sun kuvat on upeita ja kauniita!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Yritän panostaa niihin (reseptien lisäksi tietty), jotta blogia olisi kiva lukea ja katsella. :)

    VastaaPoista
  3. Taidankin pyöräyttää näitä aamupalaksi, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  4. Minäkin jaksaisin aina vaan ylistää sun kuvia! Hyviltä vaikuttaa itse muffinssitkin :)

    VastaaPoista
  5. APUA!! Mun muffarit jäi kiinni paperiin!! Mitä tein väärin!?? :D

    VastaaPoista