8. marraskuuta 2010

Triplasuklaakakku





Tämä juustokakku matkasi ristiäispipareiden seurana pikku-Alexin kastejuhlaan. Teinkin tästä kakusta aiemmin ns. koevedoksen, missä maku ja koostumus tarkistettiin. Pienten muutosten jälkeen, sain massasta parempaa ja reunatkin saatiin siisteiksi, verrattuna edeltäjäänsä. Koristeet ovat sokerimassaa ja kirjailu Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata. Toiveena oli tyylikästä ruskeaa, valkoista ja beigeä väritystä, sekä kukkia. Lisäksi nimi Alex kirjailtuna kakun pintaan. Kakusta tulee korkea ja suosittelen reunakalvon käyttöä, jälleen. Kakku on tehty 26cm vuokaan ja siittä tulee korkea! Tässä kaipailtua ohjetta:

Pohja
  • 200g digestivekeksejä
  • 75 g margariinia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl sokeria

Murskaa keksit pieneksi muruksi. Lisää kaakaojauhe ja sokeri. Lopuksi sulata rasva ja lisää muruseokseen. Painele irtovuoan pohjalle ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte

  • 10 liivatetta
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 3 prk Flora Vispiä (á 2,5 dl)
  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g maitosuklaata
  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl kaakaota
  • 0,5 dl maitoa
  • (sokeria)
Tässä ohjeessa on siis monta vaihdetta mutta helppous on siinä, että kaikki tehdään kolmeen kertaan. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi (tässä kohtaa voi maustaa maun mukaan sokerilla, itse en lisännyt ollenkaan). Flora Vispi kannattaa vatkata tarpeeksi isossa kulhossa, jotta saat kunnon vaahdon! Yhdistä valkuaisvaahto ja vatkattu Flora Vispi ja nosta kylmään muiden vaiheiden ajaksi.

Aloita tummasta suklaasta: Laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja sekoita hyvin notkistetun tuorejuuston kanssa. Kiehauta 0, 75 dl kaakaota kiehuvaksi. Tässä kohtaa itse suosin mikroa, sillä liedellä maidon polttaa nopeasti pohjaan! Sulata liivatteet kaakaoon, sekoita tehokkaasti. Lisää kaakao vähitellen hyvin sekoittaen tuorejuustosuklaaseokseen. Ota kerma-valkuaisvaahdosta 1/3 ja nostele sekaan suklaaseos. Kaada alimmaiseksi vuoan pohjalle ja nosta kylmään seuraavan kerroksen teon ajaksi.

Toista täysin samat ohjeet maitosuklaan kanssa ja kaada sen jälkeen vamis seos keskikerrokseksi.

Valkosuklaakerros: Laita 4 liivatetta likoamaan. Sulata suklaa ja yhdistä notkistettuun tuorejuustoon hyvin sekoittaen. Kiehauta 0,5 dl maitoa (huom. ei kaakaota) ja sulata lionneet liivatteet maitoon. Yhdistä maito ja suklaaseos. Ota loput kerma-valkuaisvaahdosta ja yhdistä suklaaseokseen. Kaada tämä seos ylimmäksi kerrokseksi. Lopuksi anna koko paketin hyytyä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Jos haluat oikaista, voit jättää kananmunan valkuaiset pois ja käyttää pelkkää maitoa kaakaon sijaan. Näin ohje hieman yksinkertaistuu. Itse lisäsin valkuaisvaahdon siittä syystä, etten halunnut juustokakusta liian tiivistä ja kovasti leikattavaa, ja tuo valkuaisvaahto lisää mielestäni ilmavuutta. Lisäksi kun lisäät kerrokset, kannattaa massat varovasti levittää ja painella reunoille asti, jotta renoista tulee mahdollisimman tasaiset.

Tsiuh! Nyt on tämä projekti ohi ja voi keskittyä täysillä muuttoon. Kaiken maailman kakut ja leivokset pyörivät kyllä tiuhaan pääkopassa, mutta yritän sysäillä niitä takavasemmalle. Eiköhän tälle kuulle saada vielä jotain leivottua ja jos ei muuta, niin ainakin kuvia uudesta talosta! Ja onnea vielä pienelle Alex-pojalle komeasta nimestä!

8 kommenttia:

  1. Ihana kakku, tulee varmasti meillä kokeiluun! Käyhän vierailulla, sinulle on pieni yllätys blogissani. Onnea!

    Upea blogi! Linkitin sinut, jotta löydän jatkossakin :)

    VastaaPoista
  2. Voi hyvän tähe, miten ihana kakku!
    Voi vaan kuvitella miten ihanaa herkkua kaikkine suklaineen... :)

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka kaunis kakku! Ja herkullinen :p

    VastaaPoista
  4. Ah, miten herkullisen näköinen ja kauniisti koristeltu.

    VastaaPoista
  5. Hei,
    hieno ja kakku! Olin itse ajatellut tehdä vastaavan ja kiva kun löysin valmiin reseptin. :) Yksi kysymys kuitenkin: oletko käyttänyt kaakaoon aitoa kaakaota vai esim. oboyta?

    VastaaPoista
  6. Olen käyttänyt aitoa kaakaota mutta oboykin käynee. Kakusta tulee tosiaan aika korkea, joten kannattaa tehdä isoon vuokaan tai ainakin korkeaan. :)

    VastaaPoista
  7. Heippa! Hieno kakku! Miten kauan noi sokerimassakoristeet pysyivät hyvinä kakun päällä? Ajattelin tehdä myös ko koristeita, mutten pysty kakkua ihan heti koristelun jälkeen tarjoilemaan!

    VastaaPoista
  8. Mahtava ohje! Kerran tein lastensuojelulaitoksen opiskelijan läksiäisiin ja huomenna pitäis väsätä uudestaan ohjaajan vaimon synttäreille. Ite en suklaasta niin välitä mutta muut on kehunu tosi paljon, saan kuulemma jatkossakin tilauksia kakusta :)

    VastaaPoista