4. heinäkuuta 2010

Ananasta ja pähkinätoscaa


Kesällä grillailun päätteeksi on kiva valmistaa jotain raikasta jälkkäriä. Raikas ananas, pehmeä vaniljajäätelö ja pähkinäinen tosca sopivat yhteen aivan fantastisesti! Kakkuja ja leivoksia on tullut tehtyä usein, joten tämä helppo jälkkäri oli mukavaa vaihtelua. Annokset voi toki tehdä annosmaljoihinkin, mutta oli hauskaa käyttää hyödyksi koverrettua ananasta, joka muutoin olisi mennyt roskiin. Yhdestä täytetystä puollikkaasta riittää n. 2-3 hlölle. Tämä toki riippuu ananaksen koosta, nämä olivat sellaisia pienehköjä. Tässä ohje:

Pähkinätosca

  • 25 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kermaa
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

Kiehauta kattilassa voi, sokeri, vehnäjauhot ja kerma. Lisää lopuksi sekaan pähkinärouhe ja sekoita. Tuplaa annos jos valmistat jälkkäriä isommalle porukalle.

Annokset
  • 1 ananas
  • vaniljajäätelöä
  • pähkinätoscaa
  • ruohittua suklaata, kookoshiutaleita, marjoja tms. koristeeksi.

Halkaise ananas. Koverra sisus, poista kova keskusta ja pilko jäljelle jäänyt hedelmäliha pieneksi. (Tämän voi tehdä jo etukäteen, jolloin säästää aikaa) Valmista tosca. Lado koverettuun ananaksen kuoreen sekaisin vaniljajäätelöpalloja ja pilkotut ananaspalat. Kaada päälle lämmin tosca ja koristele. Tarjoa heti!

3 kommenttia:

  1. Oi näyttääpä hyvältä, tätä pitää muistaa joku kerta testata! Linkitin myös blogisi, että muistan tulla käymään :)

    VastaaPoista
  2. Mmm...ihania ohjeita, täytyy kyllä munkin ilahduttaa Juhaa joku päivä näillä :). Mukavaa lomailua beibs ja miekkoselle terkut!

    Niina

    VastaaPoista