27. marraskuuta 2012

Kardemummapiparit


Ihania valkoisia pipareita! En ole oikein koskaan ollut suuren suuri piparkakku-fani. Kyllä niitä tulee syötyä ja itsetehdyt maistuukin jo hyvälle mutta jokin niissä ei oikein ole kolahtanut. Olinkin aika riemuissani, kun uusi Koti ja Keittiö-lehti tuli postissa ja lehdessä oli vaihtoehto perinteisille piparkakuille! Leivoimme näitä helppoja pipareita heti ison satsin ja kaikki ovat jo melkein kadonneet parempiin suihin. Taidankin tehdä jouluksi toisen erän. 
Kardemumma on yksi lempimausteistani ja kaikkihan eivät siittä pidä sen vahvan makunsa vuoksi, mutta nämä tosiaan maistuvat ihanan jouluisille. Jos haluaa tarjota tänä jouluna jotain erilaista, niin tässäpä hyvä idea! Kahvipöydässä voisi näyttää kauniille, kun esillä olisi sekä perinteisiä, että vaaleita pipareita ripirinnan! :) 

Kardemummapiparit n.50kpl

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2tl kardemummaa
  • 200 g kylmää voita
  • 1 kananmuna
Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja kardemumma. Paloittele joukkoon kylmä voi. Nypi käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta kylmään, jääkaappiin tai pakastimeen n. tunniksi. Kauli taikina hyvin jauhoitetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siittä piparimuotilla pipareita. Paista pipareita uunissa 175 asteessa n.10 minuuttia. Tomuta jäähtyneet piparit tomusokerilla ja tarjoile. Voit toki koristella piparit myös sokerikuorrutteella ja nonparelleilla.

4 kommenttia:

  1. Näitä voisikin kokeilla vaihtelun vuoksi! Minäkään en ole mikään piparkakkujen ystävä ja meillä on aina jäänyt piparkakkutalot syömättä jouluisin! Ihania kuvia ja tuo muotti on myös kiva!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva ohje, täytyy heti kokeilla. Ihmettelin hiukan, että ohjeessa ei ole lainkaan leivinjauhetta tai muuta nostatusainetta? Sinulla on tosi kaunis ja inspiroiva blogi! :)

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Ihania pipareita, kauniiden kuvien kera :)

    VastaaPoista