19. marraskuuta 2012

HeppakakkuVoisi luulla, etten ole lainkaan leiponut viime aikoina, mutta se ei pidä paikkaansa. Tuntuu vain, että tämä blogiin keskittyminen on hieman hakusessa tässä vaiheessa. Asiaahan ei tosiaankaan helpota tuo puntissa roikkuva villi ja vilkas 2-vuotias ja hänen 6kk mammanpojaksikin kotona kutsuttu pikkuveli! :D

Elikkäs, sain heppatytön vanhemmilta toiveen heppakakusta tyttärensä 11-vuotis syntymäpäiville. Tein kemuihin oikeastaan kaksi kakkua, sillä juhlia vietettiin kahtena päivänä. 
Sokerikakkupohjien väliin pääsi tällä kertaa vadelmavaahto suklaarouheella ja toisen kakun täytteeksi tein appelsiinisuklaamoussen. Koristelut ovat kaulintamassaa. Pohjan marmorivärjäsin ja loput hoitui vapaalla kädellä. Olin itsekin innokas heppatyttö nuorempana, joten tämän kakun myötä sai verestellä vanhoja piirustelumuistoja. Kivaa!
Kerman pursottelussa käytin taas pitkästä aikaa Flora Vispiä, sillä kakun ei tarvinut olla täysin laktoositon. Toi pursottelutekniikka vaatisi vielä kovasti hiomista ja en kyllä ollut täysin tyytyväinen tuohon Flora Vispin koostumukseenkaan. Miten voi kerman koostumus ja pursottelukin mennä sellaiseksi salatieteeksi? Joku asiaan paremmin vihkiytynyt voisi valaista minuakin nikseistä ja kermanpursotustieteestä!
Mikä on muuten sinun oma lempparikermasi pursotuksiin?

4 kommenttia:

  1. Onpa onnistunut heppa !

    VastaaPoista
  2. Mielettömän hieno kakku! Voi jestas! :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä on heppatyttö ollut kakusta varmasti mielissään. Itse käytän pursotuksiin aina vispikermaa, vaikka monesta blogista olen lukenut, että flora vispillä tulee paremman näköistä jälkeä. Mutta tässä asiassa mielestäni maku on paljon tärkeämpi ja flora vispi ei vaan mielestäni maistu hyvältä.

    VastaaPoista