17. lokakuuta 2012

Raclette-illan kattausSain hyvän ystäväni kylään ja edellisestä tapaamisestamme oli vierähtänyt jo hyvä tovi. Hän on työskennellyt viime vuodet Guatemalassa ja käynyt Suomessa vain harvakseltaan. Jo toistamiseen jouduin joustamaan omasta leivontalakosta tässä kuussa, sillä ystäväni esitti aikoinaan toiveen, että voisi saada tätä kakkua kun tulee Suomeen. Näin hyvästä syyn takia oli vain pakko leipoa! Tekaisinkin kyseisen kakun, mutta miniversion ja käytin vain yhden kolmasosan aineista. Lisäksi kakku oli tehty gluteenittomiin kekseihin ja päällisenä käytin aprikoosien sijaan viikunoita, jotka kuuluvat muuten alkuperäiseen ohjeeseen.
Tarjolimme siis raclettea ja viikunakakku oli jälkiruokana. Jos joku ei tiedä, mitä raclette on niin voin kertoa, että se on mitä hauskinta seuraruokaa. Pöytään nostetaan grilli, jossa jokainen paistelee omalla pikku pannulla juustoja ja lisukkeita. Meillä oli lisukkeina mm. naudan ulkofilettä, kanttarellejä, perunoita, pikkukurkkuja, sipulia, kotimaista vihreää kukkakaalia ja miniluumutomaatteja. Viikunakakun lisäksi jälkiruokana oli myös paistettua leipäjuustoa ja tuoreita marjoja. Pitihän ruokailuun sisäistää jotain suomalaistakin (ja ei niin sokerista), sillä olihan toinen illallisvieraista ihan aito Etelä-Amerikan asukki. ;)

Kun lokakuun alussa julkaisin leivontalakon, esitti eräs lukija toiveen kattauksista. Niinpä päätin tehdä teille sellaisen. Kattauksen ideakin tuli kuin tilauksesta Kuinka purjehtijaksi tullaan-blogista. Siellä Norppa oli käyttänyt Fondue-illan kattauksessaan voimapaperia pöytäliinana ja kirjannut ruokailijoiden nimet tussilla paperiin. Pyysin miestä kaivamaan jostain varaston uumenista meidän sisustusremontin suojapaperin jämät ja virittelin siittä samanlaisen alustan omiin illanistujaisiin. Nimetkin tussasin samaan tyyliin reteesti paperille. Erittäin kätevää ja kivan näköistäkin vielä! Koristelussa käytin ruskean ja kirkkaan sävyisiä Iittalan tuikkuja ja käpyjä. Lisäksi hain kukkakaupasta tuollaisen hauskan syksyisen "nuijan" ns. illalliskukaksi. Voin muuten lämpimästi suositella Vantaan Jumbon Citymarketin ja Prisman välissä sijaitsevaa Kukka Piazzaa. Sieltä haen usein kukkia, jos haluan jotain hieman erikoisempaa vaikkapa juuri illallispöytään.

Tässäpä tämä tältä erää. Masu täynnä hyvää ruokaa ja mieli korkealla ihanien vieraiden käynnistä. Toivottavasti tämä tietää hyviä unia! 

10 kommenttia:

 1. Oi Raclette-iltamat ovat ihania! :)

  http://siivujaonnesta.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Onpa muuten kaunis tuo voimapaperi! Ei ihan ensimmäisenä tulisi mieleen sellaista käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Ja mahtavinta se, että sitä ei tarvitse silittää! Se on jo valmiiksi ihanan siisti. Ja sotkutkaan ei haittaa. :)

   Poista
 3. Aivan upea kattaus !

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kattaus! Meillä on vielä aikanaan lahjaksi saatu raclettegrilli korkkaamatta, joten taidetaankin kaivaa se esiin seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Mekin saatiin toi Raclettegrilli häälahjaksi ja kaivetaan se usein näin syksyllä/talvella esiin kun saadaan ystäviä kylään. Social food indeed. :)

   Poista