11. lokakuuta 2012

Cheesesticks


Huh, tää sokerilakko on melkoista taistelua! Tai sanotaanko näin, että tämä yhdistelmä, ettei leivo ja ei herkuttele! Suolapaloja toivottiin ja täältä pesee. Nämä cheesesticksit ovat aivan varma hitti syksyn illanistujaisiin. Tein näitä kotona ruoan lisukkeeksi ja nostin pöydälle kuvaamista varten. Kun käänsin selkäni, oli astia lähes tyhjä! Mieheni ja tyttäremme oli popsinut lähes kaikki ennekuin ehdin edes aloittaa itse ruoan laittoa! Terveellisyyttä toivottiin myös. Nämä ei nyt ehkä ihan ole sieltä terveellisimmästä päästä mutta väliäkös tuolla. Itse käytin näihin parmesaani- mozzarella ja vuohenjuustoa mutta jokainen voi vaihdella päällisiä omien makujensa mukaan. Pohja on ihana Leilan pizzataikinan pohja, jonka ohje löytyy täältä. Tein pohjan puolikkaana.

Cheesesticks


  • Pohjaksi puolikas pizzataikina
  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 100 g mozzarellajuustoa
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • pinjansiemeniä
  • 1-2 rkl  juoksevaa hunajaa
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • tuoretta rosmariinia


Leivo ja kohota taikina ohjeen mukaan. Leivo taikinasta kaksi pitkulaa pohjaa. Raasta/viipaloi pohjan päälle juustot. Kuori valkosipuli ja paina se kasaan veitsen terällä. Viipaloi pieneksi ja ripottele juustojen päälle. Valuta päälle pohjien päälle juokseva hunaja ja oliiviöljy. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa, mustapippuria ja tuoretta rosmariinia. Lisää viimeiseksi pinnalle pinjansiemenet. Paista 250 asteessa n.5-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.


3 kommenttia:

  1. Ai että kuulostaa hyvältä!!

    VastaaPoista
  2. Montakos stickiä tällä ohjeella tuleekaan?

    VastaaPoista
  3. Huhuu? Kuinka monelle ohje on?

    VastaaPoista