Maustekuume. Kyllä, se minulla on ollut nyt jo tovin. Kakkuihin ja leivonnaisiin, jopa ruokiin olen innolla heitellyt reippaasti mausteita. Samalla olen huomannut, että oma maku on menossa kokoajan riisutummaksi. Toki jokin ihana daim-suklaa-nougat-kinuski leivos on eittämättä hyvää, mutta omat mieltymykset ovat menossa yksinkertaisempaan suuntaan. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita sitä, ettenkö jatkossakin tekisi näitä pätkis-vaahtokarkki-kookosananas kakkuja! ;) Tänään jakoon pääseekin porkkanamuffinssien ohje. Kostean kurpitsakakun jälkeen jäi himo vastaavaan makuun ja sitä kautta syntyivät nämä muffinssit. Jäähtymisen jälkeen nämä eivät säilyneet paria tuntia pitempään. Ohjeesta tulee n. 15 isohkoa muffinssia.
Porkkanamuffinssit
- 4 kananmunaa
- 4 dl fariinisokeria
- 200 g margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- n. 5 dl raastettua porkkanaa
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada lopuksi sekaan sula jäähtynyt rasva ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 170 asteessa n. 20-25 minuuttia. Kuorruta muffinssit jäähtymisen jälkeen ja nosta kylmään. Yön yli levättyään muffinssit maistuvat entistä paremmilta.
Kuorrute
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- n. 2 dl tomusokeria
- yhden sitruunan raastettu kuori
- puolikkaan sitruunan mehu
- hyppysellinen suolaa
Tein juuri itse porkkanakakkua, ja voin vain kuvitella miksi nämä eivät ole kovin kauaa säilyneet. Kuulostavat ja näyttävät herkullisilta. Ja tuo fariinisokeri tekee varmasti hyvää :)
VastaaPoistaNäyttävät todella herkullisilta! Olenkin jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi koittaa porkkanamuffinsseja, joten tämä ohje tuli tarpeeseen! :)
VastaaPoistaOlen tehnyt leiponut ohjeella monta monta kertaa. Ja joka kerta saanut paljon kehuja. Kiitos tästä ohjeesta ja kiitokset blogista. Teet todella kauniita leivonnaisia ja lopputulos on aina tarkkaa ja huolella tehty.
VastaaPoista