4. toukokuuta 2011

Suklaapikkuleivät


Olin alunperin suunnitellut leipovani jotain kivaa äitienpäiväksi, onhan sentään ihka ensimmäinen oma äitienpäivä kyseessä. Noh, aina ei voi onnistua. Olin näet unohtanut pyytää kyseisen päivän vapaaksi ja niinpä vietänkin sen tänä vuonna työnanatajan palveluksessa. Kotiin palaan sunnuntai-iltana vasta kello yhdentoista jälkeen, joten luulenpa, että äitienpäivää ei tänä vuonna meidän perheessä sen kummemmin vietetä. Sen sijaan päätin, että jotain kivaa täytyy silti leipoa. Kun uusin Pirkka-lehti paukahti postilaatikkoon tuli sen mukana helppo suklaasydämisten pikkuleipien ohje. En ole oikein koskaan aiemmin pitänyt pikkuleivistä, mutta sen jälkeen kun aloin tekemään niitä itse, on asia täysin muuttunut. Pirkan ohje on helppo ja nopea. Sitä voi myös muunnella vaihtamalla suklaata, esimerkiksi minttu- tai appelsiinikrokanttisuklaaksi. Näiden pikkuleipien kera juomme iltateet miehen kanssa, kun sunnuntaina vihdoin kömmin kotiin viikonlopun työkeikalta. :)


Suklaapikkuleivät

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl venhäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • suklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja jaa kumpikin tanko 16 osaan. Paloittele suklaapalaset neljään osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi siten, että kunkin pallon sisään tulee pala suklaata. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.


Itse vähensin taikinasta hieman jauhojen määrää ja annoin taikinan vetäytyä hieman pitempään. Suklaana käytin 70% tummaa suklaata. Kekseistä tuli ihanan rapeita mutta pehmeitä sisältä. Päälle tomuttelin tomusokeria, mutta esimerkiksi valko- tai maitosuklaalla keksien pintaan voisi tehdä ohuita viiruja. Ohje on kiva myös siittä, että tähän pystyvät perheen pienimmätkin helposti osallistumaan! Jäähtymisen jälkeen säilö pikkuleivät kauniiseen purkkiin tai rasiaan ja tarjoile sieltä suoraan kahvin tai teen kera. Ja jos joku ihmettelee, mitä tuo toinen kuva esittää, niin tietysti noita upeita pioneita, jotka sattuvat olemaan ehdottomia lempikukkiani kesäaikaan, vink, vink! ;)

4 kommenttia:

  1. Tuo sama ohje meni minunkin testattavien listalle. Kun nyt vaan ehtisi... =)

    VastaaPoista
  2. Pikkuleivät maistuvat kyllä entistäkin paremmilta kun ne tarjoaa kauniista rasiasta ;)
    Aurinkoista torstaita!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisä pikkuleipiä ja upeita kuvia. :)

    VastaaPoista
  4. Moi!
    Tein tän ohjeen mukaan tänään ja tuli tosi hyviä. :D Kiitos ohjeesta, aion tehdä näitä toistekin. :)

    VastaaPoista