23. helmikuuta 2011

Baileys mutakakku

Mielestäni mutakakku on lähes yhtä ruotsalainen kuin Taalainhevonen. Niinpä Ikeasta bongaamani kakkuvuoka sai sisällensä tämän ihanan ruotsalaisen suklaaherkun. Suomalaisissa leivontablogeissa mutakakkuja ei juurikaan näy mutta kun käy tuolla länsinaapurin blogiviidakossa löytää toinen toistaan ihanampia mutakakkuohjeita. Tämän ilmeisen suositun ohjeen valitsin siksi, että kaapissa sattui olemaan pullo Baileystä. :) Ohje oli juuri sopiva tähän vuokaan, mutta muutoin tekisin sen n. 22-24cm vuokaan. Tämä on helppoa kuin heinän teko!

Mutakakku

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 150 g sulatettua voita
  • 70 g sulatettua tummaa suklaata
  • 3 rkl Baileys kermalikööriä

Sekoita kaikki aineet kapustalla sekaisin kulhossa mutta vältä liikaa vatkaamista. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä ja anna vetäytyä. Kakku jää keskeltä kosteaksi. Tarjoile vadelmien ja vaniljajäätelön kera.

4 kommenttia:

  1. Oih. On varmasti hyvää. Nappaan ohjeen mukaani.

    VastaaPoista
  2. Nam, olipas hyvää ja jopa minä osasin sen tehdä :)
    Tää sun blogi on aivan ihana ja sä olet kyllä niin taitava, että ei mitään rajaa! Valokuvat ovat kauniita ja asettelut ihania....
    Ihan mahtavuutta!!! Lisääääää....

    VastaaPoista
  3. Jippii! Nyt löytyi toinenkin mutakakkufani! :):) Kiitos uudesta namista ohjesta! Olen tähän asti leiponut perinteistä versiota, mutta ehdottomasti kokeilen tätä Baileysillä kostutettua versiota! ;-P

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas erinomaisesta ohjeesta. Meidän uunissa valmistui 15 minuutissa ja hyvää oli. Viisi ihmistä söi puolet kakusta yhdellä istumalla, joten riittänee kymmenelle. Itse en aivan erottanut Baileysin makua, joten ensi kerralla kokeilen varmaan laittaa sitä enemmän, mutta resepti on itsessään täydellinen ja tämä on meidän perheen mutakakkuresepti tästä lähtien:)

    VastaaPoista